lördag, november 14, 2009

Dufvenkrooks lättglögg


Ungefär såhär års brukar min lokala matbutik fylla hyllorna med glögg. Och jag brukar inte vara sen att börja dricka den. För det är något speciellt med just glögg. Eller med all säsongsbetonad mat och dryck, egentligen. Den finns där bara några veckor om året och då kan man verkligen ge sig hän att njuta!

På glögghyllan i butiken fanns i år, förutom blossa och saturnus en glögg man inte tagit in tidigare år, vad jag vet - nämligen Dufvenkrooks. Och jag - som aldrig tidigare smakat Dufvenkrooks måste givetvis fråga mig själv - varför har jag inte det?!

För det här är riktigt bra. Testade den vita glöggen med hjortron och den är bland det godaste jag druckit i lättglöggväg. Den är betydligt mindre söt än t.ex. blossa, med en mild ton av kanel och - vilket inte gör det sämre - hjortron.

Jag har ju tidigare skrivit här på bloggen att jag älskar hjortron, så ni hajar säkert att den här glöggen får ett högt betyg. Fem av fem, faktiskt. Det blir helt enkelt inte bättre än såhär!

3 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Å 17! Tack för tipset! Jag tycker också om hjortron och vill inte ha drycker så där jättesöta så detta låter ju bra. Ska hålla utkik. I matbutik sa du? Inte Systembolaget då nej? Okay. I take note!

Lisa sa...

Hurra! Jag föredrar faktiskt alkoholfri glögg och ska definitivt testa denna. Vill du kanske gästblogga med något till Taffels julbord i år?

Jesper sa...

Karlavagnen: Har sett den både på Ica-butiker och Coop-dito. Check it out.

Lisa: Gör det. Jag tyckte den var jättegod. Och jag vill gärna vara med och taffla lite. När börjar ni? Hör av dig per mail, så kommer vi överens om något...