Jag gillar färsk pasta. Inte bara för att det går fort att laga, utan också själva smaken av den. Men färsk pasta - som jag tycker känns lite lyxigt - behöver också lite lyxiga tillbehör. Andra lite lyxiga råvaror som kan bli en god sås.
Som den här - lite lyxiga såsen med avokado, stimlad rökt kalkonkassler, grädde, ädelost och rostade valnötter.
En lite mer "vuxen" pastasås som kanske kan inspirera någon till fredagsstordåd i köket?
Alltihop går dessutom snabbt och enkelt att göra. Det är bara att koka ihop lite buljong, grädde och ädelost (gorgonzola, t.ex.) medan du kokar upp pastan. När såsen tjocknat lite rostar du valnötterna och lägger i pastan i vattnet och efter ett par minuter, när pastan är klar lägger du i avokado och kalkonkassler i såsen. Smaka av med lite vitlökspulver.
Voila!
måndag, november 16, 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar