torsdag, november 12, 2009

Mitt liv är fyllt av vardagsmysterier!

Mitt liv känns väldigt spännande. Eller i alla fall lite spännande. För det händer just nu saker som jag inte riktigt kan förklara. Och då inte bara mysterier av typen "var i ^*?# tog den andra sockan vägen efter tvätten?" utan mer små annorlunda händelser utan någon rimlig förklaring, som sedan får mig att grubbla. Som idag:

Jag ligger i soffan med lillkillen på magen och njuter av att han äntligen somnat, då posten ramlar in på hallmattan. Jag plockar upp den och bland posten finns ett handskrivet kuvert. Med min gamla adress. Som alltså blivit eftersänt till min nya. Eftersom jag oftast får kuvert med maskinskrivna etiketter på, eller med fönster, sprättar jag det givetvis ivrigt och finner - i kuvertet - det senaste numret av mattidningen gourmet.

Ingen lapp. Inget meddelande i övrigt. Bara tidningen.

Jag prenumererar inte på någon mattidning. Alls. Och har inte läst gourmet sedan något gratisnummer jag fick på gastronord för några år sedan. Jag har inte skrivit något i gourmet. Så - undrar jag - hur kommer detta sig?

Jag känner nog inte längre någon som jobbar på eller åt gourmet.
Jag är bevisligen inte omskriven i gourmet
Jag har inte själv skrivit något, eller är med på bild.
Faktiskt ingen jag känner - utom Carola Magnusson (som jag egentligen inte känner, men har träffat ett par gånger) verkar vara omskriven i tidningen.

Så varför har jag fått den?

Och av vem?

Någon har bemödat sig om att skriva ett handskriven adress på ett kuvert och manuellt frankera det och skicka ut ett nummer. Till mig. Varför?

Lite spännande, som sagt.


(Hade ingen vettig bild på senaste numret, så jag snodde den här - från i somras - på deras websida)

6 kommentarer:

Rebecca sa...

Stod det inte "Hälsning från Pia" på kuvertet? Pia (prbendel.blogspot.com) är redaktör på tidningen. Jag fick också en skickad (till gammal adress) och trodde det hade med lakritstestet att göra. Men nu vet jag inte... Läs och njut :).

Jesper sa...

Rebecca: Nej, på mitt kuvert stod inget, utom min gamla adress. Som jag heller inte vet hur man fått tag på, på gourmet. Men så kan det ju givetvis vara - att Bendel, som jag skrivit i samma tidning som (Restaurangvärlden) skickat den, fast som sagt - det stod ingenting.

The plot thickens...

Sanna sa...

men lite spännande är det :) hoppas mysteriet löser sig och du kan njuta av tidningen :)

Annika sa...

Precis samma sak hände mig! Och jag blev lite besviken - för jag prenumererar på Gourmet, och hade såldes redan läst tidningen.
Jag hoppadfes att det var senaste numret av Mat & Vänner, som jag ännu inte fått, trots att jag prenumererar...

Jesper sa...

Sanna: Tack. Jo - den var trevlig, fast jag tycker att den blivit mindre "gourmet-nördig" sedan jag senast läste den - någon gång för typ fem år sedan... Vi ska se om mysteriet får sin lösning snart...

Annika: Haha! Se där! Ännu mer mystiskt?! I varje dag finns nya mysterier. Tänk - kanske har du en dörr till Narnia längst bak i grytskåpet, där det kommer ut små fauner och tar din tidning? Bara en tanke. :-)

KARLAVAGNEN sa...

Det var inte jag. Å mina Allt om Mat skickar jag inte till främmande män - jag lovar! ;-)