fredag, juni 15, 2007

Vi skall på fest, Hr. Ågren och jag.

Skall på personalfest på lokal med gänget från Grantomta idag. Det är ju kul att man blir medbjuden och skönt att man slipper laga middagen själv, men jag vill egentligen inte gå. Jag vet inte hur jag skall bete mig. Folk på festen är alla akademiker, jobbar med barn, är intelligenta, kreativa människor. Och tjejer. Allihop, typ. Utom jag.

Jag är "killen i köket". Det känns som om jag inte har något alls att berätta och att jag kommer att få sitta tyst som en fisk när de andra diskuterar de nyaste rönen om barnpsykologi. Vad skall jag kontra med? "Ja - eh - jag har knutit den här slipsknuten alldeles själv"?

Jag vet inte. Jag vill inte gå.

Samtidigt känner jag att jag måste. CayakCarin kommer dit och blir på något sätt "formellt avtackad" eller något och jag känner att jag vill visa henne mitt stöd och respekt. Vad tar man med sig som present till henne? En flaska med något gott?

Jag vet inte.

Jag är verkligen ett pucko när det gäller socialt liv utanför köket. Med kockar kan man snacka. Med familjen kan man snacka. Kommer man utanför den kretsen är det... ... . tunn is.

Nu skall jag raka mig, duscha bort det värsta stekflottet ur håret, mumma mig under armarna, tvinga på mig en skjorta och en slips (vilket kommer att få mig att känna mig som en kattunge med tejp på pälsen - jag HATAR att gå i slips, men jag förstår att jag inte kan dyka upp i kockrocken och förkläde på personalfest...), Ta på finbyxor och skor och göra mig i ordning.

Just, det, ja - något kul till CayakCarin också...

3 kommentarer:

Karlavagnen sa...

Du kan väl snacka mat? Vet hur du känner det!!!

CayakCarin sa...

Ja, men du överlevde ju :-)
Trots barnpsykologi och riktigt uselt käk. Och många tjejer kan ju inte vara sååååå fel? Flaskan lär få komma fram när det ska uträttas storverk på bensinköket. Tips av en RIKTIG kock mottages tacksamt.

Jesper sa...

CayakCarin: Alltså, missförstå mig rätt - tjejer är i princip ALDRIG fel. Jag GILLAR tjejer, om nu inte det gått fram. (Jo, jag vet att jag hotade att dansa lambada med Thomas på festen, men det var han som började! :-) )

10 årig (eller mer) lagrad balsamvinäger kan man t.ex. äta på syrliga frukter och bär. Persika, jordgubbar, kiwi...

Eller skvätta ngra droppar på t.ex. foie gras.

Eller koka ned lite på köket, med honung (någon fin acaciahonung) och gott råsocker till en liten sirap att rippla över t.ex. smörstekta morötter.

Eller köpa tryffelolja eller så, skvätta några skvättar med det på färsk pasta med t.ex. valnötter och parmesan, och några droppar vinäger på.

Några riktigt goda tips.

Checka in min sorbet, här på bloggen, för några veckor sedan, och så skvätter du lite av sådan där vinäger karamell runt en kula sådant på en festkväll och du gör succe...

Lycka till.

(Ja - tills någon RIKTIG kock svarar tar jag mig friheten att svara själv!) :-)