tisdag, juni 12, 2007

Rekord av matälskaren...

Ja... Det måste räknas som något rekord att bli länkad av den här bloggen två gåner samma dag. Även denh är gången av ett "äntligen"-skäl: Någon vågar ta bladet av munnen och halvsåga dekisblaskan gourmet!

Matälskarna är med och skriver i nya numret, men räds inte att faktiskt medge att tidningen är rätt ojämn.

Lisa skriver, som vanligt, ortoligt bra. Tidningen i övrigt stavas "jaså".

Kolla in Lisas bloggpost på: matälskaren.

2 kommentarer:

Lisa sa...

Hej!
Mitt inlägg var ingen halvsågning. Gourmet är fortfrande en av världens bästa mattidningar. I perioder har den varit den bästa trots oerhört begränsade resurser. (Ja, jag har rätt bra koll på den internationella standarden.) Dekis och sunkig är inte adjektiv som jag förknippar med tidningen även om standarden varierar.

Tidningen har på grund av det mikroskopiska språkområdet alltid haft ekonomiska problem. De stora amerikanska mattidningarna har upplagor på över miljonen. Alltså uppskattningsvis budgetar på 30-50 ggr svenska Gourmets.

Fortsätt skriva i din fina, ambitiösa blogg. Matbloggarna är verkligen ett suveränt komplement till alla mattidningar.

Jesper sa...

Hej, Lisa. Kul att du läser krubb och kul att du hör av dig.

I det här fallet - verkar det - tyckte vi mer olika än jag först trodde. Nåväl.

Jag tycker att DU gör ett bra jobb, oavsett var du blir publicerad, men min åsikt, och den står jag fast vid, är att gourmet har varit MYCKET bättre än vad den är nu. Om det beror på andra ekonomiska förutsättningar än nu vet jag inte, men det är en klar kvalitetsglidning från låt oss säga ett par år tillbaka och framåt.Jag tycker också att den är "ojämn", precis som du. Ibland glimmar det till och då är det jättebra. Ibland är det... ... . längre mellan glimmen, kanske man skall skriva...

Jag kan hålla med om att det är svårt att tävla med amerikanska konkurrenter som har sisådär hundra gånger så stor budget (och läsekrets), men jag tror att det faktiskt GÅR att hålla någon slags kvalitet, även utan att man häller in mer stålar i projektet?

Det finns ju ideella satsningar (som matbloggar) som faktiskt håller nog så god klass på sitt skrivande som många mattidningaar? Bara för att ta ett exempel? VILLE man på en tidning som gourmet dessutom lyfta sig skulle man ju t.ex. kunna gå ut med en "skrivartävling" av något slag och få in bidrag utifrån, som faktiskt kunde hålla måttet?

Bara ett par tankar.