söndag, februari 18, 2007

Sunday blues

Sitter med ett glas ginger ale och tänker lite på termer som i att "livet är en tävling" och kommer på mig själv med att inte ha vunnit någonting i en tävling, sedan jag 1989 kom tvåa i Adolf Fredriks biljardturnering.

Har under den senaste tiden skickat in lite recept till recepttävlingar på nätet. I något fall har jag fått ett mail tillbaka att "vi tackar för ditt intresse men..." I inget av fallen har mitt recept ens blivit publicerat. Det känns lite sådär, faktiskt.

Har fått ett par andra mail av typen "vi tackar för dit intresse, men" under den här veckan också, vilket har varit lite tufft. Bl.a. ett från ett förlag, dit jag skickat manuset på min kokbok.

Läste reglerna för sista ronden i Mackans skrivartävling idag och har kommit fram till att jag nog inte kommer att lämna in något bidrag. Folk är redan klara med sina grejer och alla är mycket duktigare än jag. Det känns som "varför skall jag delta, när jag ändå inte kan vinna", liksom?

Såg att mat-blog-grannen Anne idag slutligen skrev om sin bearnaise. Kul. Fast hon hade gjort Nigellas recept och inte mitt. Kul att det gick bra, i alla fall. Och kul att ha kunnat hjälpa till. Anne var också väldigt snäll och länkade hit till bloggen.

Bloggen vars läsekrets tydligen växer lavinartat. Jag vet inte riktigt vad det har tagit åt folk? Inom loppet at bara två vekor har bloggen växt från ungefär 10-20 besök om dagen till nu varandes ungefär 100. I och för sig har jag ju bloggat om nyheter (och från tidningar som använder Twingly), men ändå? De flesta läsarna verkar dessutom inte komma "den vägen" utan många - runt 40% av alla nya läsare - kommer från Blod och Eld, vilket ju är lite förvånande, eftersom den här bloggen inte har maknadsförts där.

Har på tal om gårdagens intervju med Björn Nilsson, förresten, gjort Tacosås idag. Och guacamole. Och åt det tillsammans med ostgratinerade nachos (1 minut i micron!) i kväll. Ibland är man bara för himla trött och lat för att vara kreativ när man kommer hem och är hungrig, såhär på söndagkvällen.

Har lovat en av mina läsare att publicera ett recept idag också (det var ju några dagar sedan sist), så här kommer - för att jag inte orkar med något annat just nu - "min guacamole":

Guacamole

Ingredienser:
2 avocados - mogna. Gärna riktigt mjuka
1 msk olivolja, gärna ganska mild
1 msk citronjuice, eller 1 tsk limejuice
2 finhackade vitlöksklyftor
1 dl creme fraiche
En god nypa salt
Lite cayennepeppar

Mixa rubbet i en skål, med en stavmixer. Smaka av med salt och cayennepeppar

För laktosintoleranta kan man hoppa över creme fraichen, jag har med den mer för att ge en ljusare färg och en "slätare" konsistens. Guacamolen blir annars lite grynigare, men fortfarande god!

2 kommentarer:

mackan sa...

Hey - du behöver inte göra något mer än att slutföra tävlingen för att vinna, den här gången. Enda sättet att förlora är att... hoppa av.

Ta dig samman. Skriv, dammit! Du fixar det här! Jag tror på dig!

Gamla kaptenen sa...

Du, även jag tror på dig. Ring så kan vi spåna tillsammans. Jag beöver också hjälp med skrivandet.

Tänk på att "världen är full av tappade sugar", det finns inte plats för fler.