söndag, februari 11, 2007

Matjournalistik...

Sitter och tittar i diverse tidningars matsidor från helgen. Slås av att DN har två rätt långa artiklar med ett språk som nästan är religiöst. Dels något om "matkyrkor", vilket visar sig vara en genomgång av saluhallar i Stockholm och vad de har att erbjuda. Dels en om "få frestelser i februari" vilket är en genomgång av nya viner på systemet.

Bägge av dessa artiklar väcker - tillsammans med en reflektion över dagens Gudstjänst i radions P1, från Umeå, där det berättas att kyrkan serverar sopplunch varje vardag, en tanke i mig om att vi, i vår lilla församling, skulle kunna erbjuda enklare skaffning på något sätt, här ute. Givetvis inte med vin, eller så, med just ordet "frestelse" känns rätt... . . intressant i en frikyrkoförsamling.

Läser - som jag gör varje dag - Emanuels blogg och inser sedan att höjden av gastrokulturell rapportering just nu centrerar kring Gotland. Emanuel skriver på bloggen om en artikel i lokaltidningen, som tar upp en rn kroppkaketävling.
En.
Kropp.
Kake.
Tävling.

Du läste rätt.

Ibland förbannar jag det faktum att jag är boende i Stockholm, där både nöjeslivet, det kulturella utbudet, restauranglivet och matkulturen är så bred att sådana här grejer helt enkelt inte rapporteras här. För ärligt - det här är en sådan riktigt "feel-good-grej" att man blir alldeles varm inombords.

-----

Snackade en sväng med pappa på telefonen. Vi har - tror vi - samma teori angående "kändiskocken" i Stockholm som varit inblandad i någon slags sexhärva. Pappa hade listat ut det genom att kolla in meritlisan i aftonbladet. Själv hörde jag från en av servitörerna på den av mig och pappa misstänkte kändiskockens restaurang. Om vi har rätt (vilket jag verkligen hoppas att vi inte har) är jag... .. . överraskad, skall jag nog säga.


------

Pappa berättade också att "gamla Victoria" vid Kungsan skall bli någon slags Brasserie. Det låter onekligen väldigt intressant inför framtiden. Kan det bli så att Stockholms restaurangfokus återigen kan riktas mot "rätt park" och att de glada dagarna på de för dyra kändishaken kring humlegården och Stureplan nu äntligen är förbi? Jag är SÅ himla trött på kotlettkammade snorungar i rosa skjortor!

5 kommentarer:

Anne sa...

Själv var jag så sanslöst nyfiken på kändiskocken att jag tog till Flashback. Så nu vet jag. :)

Kroppkaketävling - hur härligt var inte det!

Emanuel Karlsten sa...

Ah, tack Annie. Håll på att bli galen av jespers nästan-avslöjande. Flashback - internets skvallerhål (fyllt med intelligenta/idiotisk nyfikna internetnörds).

Jesper sa...

Hmm. Har själv inte kollat in flashback, och hittar nu inte grejen på sajten heller... Har någon av Er någon länk till det här?

Anne sa...

Det ligger en tråd på Flashback under media/skvaller - inte helt lätt att hitta. Om du mailar så kan jag berätta istället.

Omar Ud-Din sa...

Googla kändiskock OCH flashback så lär du hitta rätt tråd...