fredag, februari 16, 2007

Pirater, utsugare, skurkar och bedragare - och så en del schysst krubb, dåra.

Läser i en artikel i DN om det som vi i branchen pratat om som "Blodbadet på Victoria" - När Victoria och den gamla partyinstitutionen Crazy Horse helt plötsligt, utan någon förvarning fick stänga i höstas.

Storyn är att ägarna helt plötsligt försvann, flera anställda (på pappret en bit över 60, men det förekommer ibland, i branchen, har jag hört talas om - "arbete utan alla papper färdiga" också) utan någon lön utbetalat på några månader.

Polisen, skattemyndigheten och ett antal fordringsägare kommer en dag och hämtar kassaapparaterna. Ställena stängs på dagen. Allt som allt 6 tämligen väl inarbetade krogadresser i Stockholm får besök.

Det här är - tyvärr - inget ovanligt. Jag har själv varit med om en liknande historia, där ägare helt plötsligt dragit sig ur en restaurang, tömt bolaget på pengar, folk stått utan lön, massor med fordringar på företaget, någon som nattligen sedan varit där och tömt kassor och sedan påhälsning av polis och skattemyndighet, medan personalen, själva, står och försöker hålla "god min" i väntan på att ägarna möjligen skall komma tillbaka och då belöna deras lojalitet.

Branchen är rutten.

Branchen är fylld av skojare, rövare, skurkar, pirater, lögnare och bedragare.

Och ibland av god mat.
Det är maten som egentligen betyder något, men om du någonsin tänkt dig att byta jobb och börja jobba i restaurangbranchen - tänk efter. Ett par gånger.

Inga kommentarer: