Läste för ett taga sedan ett recept på päronsorbet med någon kul honung på Lisas blogg. Blev inspirerad och tänkte att det där kan man kanske göra med annan frukt och sådär, också, så jag testade, som ett experiment på jobbet. Jodå - aprikos på burk gick också bra. Jag gör min sorbet såhär:
Du behöver
1 stor burk konserverade aprikoser
Citronzest från en citron
1 msk pressad citron
Gör såhär:
Skiva aprikoserna fint. Låt dem rinna av lite och lägg sedan på plastfilm i frysen. Ställ in coupeglas i frysen med den frusna frukten.
Lisa kokar nu kryddhonung, men jag vispar grädde, kanderar och hackar lite mandlar samt plockar fram några blåbär som får rinna av något.
Kör aprikoserna till "slush" eller "snö" i en matberedare med knivbladet. späd med lite av aprikosspadet, så du får en fin konsistens. Lägg upp sorbeten i coupeglasen, dekorera med vispad grädde, kanderade mandlar och några blåbär.
torsdag, maj 17, 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar