söndag, maj 13, 2007

Jamåhonleva, Jamåhonleeva, Jamåhonleeeva uti... och så Lars.

En halvlång post om helgen i stort:

Efter fredagens kalopslunch på Grantomta blev det en snabb färd hem med Izabella för att hinna till Dotterns 3-årskalas med vännerna. Dottern fyller tre år, faktiskt idag, den 13:e, nämligen.

Nåväl.

Festen gick, som livet i stort just nu, i "bilar"-tema, med bordsdukar, servetter och serpentiner med "Bilar" från Disney-filmen med samma namn. I fiskdammspåsarna var det godis, russin och - ni hajar - bilar. Tillochmed den fantastiska tårtan, som den likaledes fantastiska fru Värn hade bakat, var i form av en bil. "En alles glön bil!" som dottern utbrast. Favoritfärgen just nu är just "glön".

Efter festen blev det hem och duscha av sig den värsta köks-svetten för att sedan i rask takt bege sig till Centralen och sedan vidare till Norrköping och kompisen Lars.

Lars och jag är - anser jag - goda vänner. Men vi är värdelösa på att höra av oss, bägge två. Vi bor numer några mil ifrån varandra (typ 15), så vi ses inte så ofta som vi förut gjorde, men NÄR vi ses brukar vi försöka göra något (eller några) av följande aktiviteter: 1) Klättra i Ågelsjön, 2) Klättra på något klättergym, i antingen norrköping eller Stockholm, 3) Se på klätterfilm, 4) Prata om klättring (och tjejer, och roliga problem på våra respektive jobb, även om det är mer sällan) och slutligen 5) Äta sushi.Den här gången var inget undantag. (Även om just den här bilden är från ett tidigare tillfälle. Sushin intogs emellertid i samma soffa den här gången också, även om jag hade både snyggare byxor på mig den här gången och var snyggare i håret! :-) ) Sushi köptes (i sedvanlig ordning några minuter före spanat sushihak stänger för dagen) och inmundigades under muntrare former i samtal om livets viktigare ämnen.

Lördag morgon avnjöts en god och närande frukost chez Lars och sedan till "Peking" för att där, med föräldrarna, hänga på till farmor, som fyllde 86 år.

Utan att bli långrandig kan man säga att farmor också kan laga mat. Den här gången blev det fläskstek, potatis och sås, bruleepudding till efterrät och så tårta till kaffet. Allt tillagat med kärlek och god erfarenhet.

Hemkommen på lördag kväll blev det att börja förbereda för dagens begivenheter - födelsedagskalas med familjen.

Dottern vaknade i morse i föräldrarnas säng med ett glatt grattis till sig själv och sedan en fråga om "var är cykeln?" Hon har velat ha en cykel sedan hon kunde säga det och hon har varit HELT inställd på att fåj en till treårsdagen.Efter frukost öppnades paketen som dotterns förstående föräldrar inköpt och visst tumult uppstod då inget av paketen innehöll en cykel (men ett innehöll en tågbana i trä, som visade sig vara tämligen acceptabel som present ändå).

Sedan 13-rycket har det sjå varit besök i det Värndska kället. först kom Johanna - pastorn. Sedan kom morföräldrarna. Sedan farföräldrarna (med den efterlängtade cykeln!) och onkel, onkels sambo och hennes dotter - styvkusinen, eller vad man kallar det. Sedan faster, fasters sambo, storkusin och storkusins kompis.

Tämligen bra tempo på dagen, således.

Nu känns hjärnan som våt skumplast och jag börjar , efter strykning av arbetskläderna mentalt förbereda mig för morgondagen, då det förresten blir korvgryta på jobbet, mejerivarorna kommer och jag måste beställa mer grönsaker.

Life goes on.

Inga kommentarer: