fredag, maj 18, 2007

Barnmat till matbarn och matlagningsmusik


Dagens skivtips för oss med barn och som gärna lagar mat till och med barn: "Johanna och Mixers lättlagade låtar" (2005).

Kul barnvisor om och med olika recept som "kokoskyckling ifrån Kenya", "pang-pangkakor" och "Sushikockens köttbullar". Riktigt bra. Kul proddat och arrat. Riktigt svängiga bitar och Johanna Westman sjunger dessutom riktigt bra. Har fått för mig att Mixer möjligen är Lennart Jähkel? Nåväl. Bra är det. Svängigt är det och som "vapen i arsenalen att få barn att intressera sig för mat" verkar den här skivan nästan oumbärlig? Hur klarade man sig innan den?

Med i skivkonvolutet kommer förutom låtlistan och roliga bilder även en liten "kokbok" med några riktigt roliga recept från TV-serien (som för övrigt helt gått mig förbi). Kul grej.

Nåväl. Den har några år på nacken, nu, men vi lyssnade på den för första gången idag och med en gång ville dottern baka bullar, så... Well... Den verkar funka, i alla fall.

Och så gav den svaret till alla oss killar i min generation som undrat: "vart tog den där foxiga PopitoppJohanna vägen egentligen?" Bara en sådan sak!

Inga kommentarer: