måndag, augusti 17, 2009

Barnmat - Thailändska blandfärsbiffar



Är hemma och är pappaledig med lillkillen, från och med idag, och vi har tagit det rätt lugnt faktiskt. Två svala snubbar som hänger lite skönt, sådär, liksom? I alla fall - första dagen har i alla fall gått väldigt bra hittills. Till lunch hade jag lite grejer hemma som jag handlade i min lokala butik igår, som jag kunde slänga ihop något av.

Vet egentligen inte hur thailändskt det är med blandfärs, men det var billigt på coop, så jag köpte det. Hade ett par schalottenlökar hemma, och så var experimenterandet igång! Och som vanligt, eller i alla fall rätt ofta, blev det förvånande bra. Bara sådär, liksom?

I alla fall - ett slags rätt kryddiga blandfärsbiffar, som jag toppade nudlar med, och sonen blev fett nöjdish.

(Och ja - jag läser min andra Jens Lapidus på kort tid, nu - jag vet att det märks! Please bear with me! )

--

400 g blandfärs
2 st schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
Lite (½ dl?) vetemjöl
1½ msk Thai Sweet Chili-sås

Hacka schalottenlök och vitlök till typ damm
Blanda med färsen, äggen och chilisåsen. Låt gå ihop sig ett tag.
Ställ i kylskåpet i några minuter.
Pudra färsen med mjölet och blanda runt det.
Forma små biffar, som du steker på medelvärme i lite olja, i en panna.
Servera till något som känns lite asiatiskt.

4 kommentarer:

kallskänkan sa...

kom tillbaka!

FamiljenFriluft sa...

Javisst. Jag Ska. I Januari.

kallskänkan sa...

Det känns tryggt. Och det gick betydligt bättre idag : )

FamiljenFriluft sa...

Kallskänkan: Det är klart att det gick! Du är ju proffs! Bra jobbat!