fredag, augusti 21, 2009

Pho - igen.



Pho - sydostasiatisk nudelsoppa. Går att göra på hur många sätt som helst. För att citera min gamla lärare och numer TV-kändisen Alex Nilsson: "Har man bara vatten kan man alltid göra soppa!". Det blev soppa på nudlar, surimi, lite grillad paprika från kvällen innan, några strimlor lök, lite kokosmjölk, thai-chilisås, lite hemkokt skaldjursbuljong (på räkskal) och till sist lite majs som jag hade kvar från härom dagen, som fick trängas i soppkastrullen.

Och helt ok snabbmat.

4 kommentarer:

Örjan sa...

Plus umami via asiatisk fisksås gör det än bättre.
Lisa-lärdom.

Jesper sa...

Örjan: Oh. Jag har inte snackat så mycket fisksås med Lisa. :-)

Ellen sa...

Hmm. Jag har funderat mycket på det där med kokosmjölk. Verkar finnas så mycket gott man kan göra med det. Men jag undrar hur länge den håller sig när man öppnat burken? I ett ensamhushåll går det ju inte åt så mycket för en middag..?

Jesper sa...

Hej, Ellen. Vad kul att se dig här. Jag kan bara föreslå att köpa en mindre burk. Den jag hade kan inet ha varit mer än kanske 150g. Den är i alla fall "Blue Dragons" minsta. Liten, trevlig, Bra till typ två portioner av något. Kolla om du kan hitta den.