torsdag, augusti 27, 2009

Lika bra arbetsmiljö på förskola, som på krogen?

Läser i DN om att man skall införa rökförbud (rökbefrielse?) för kommunal personal i Stockholms stad fr.o.m. första maj 2010. Det här är lite spännande - för jag känner igen en del av tankegångarna och tonerna från debatten kring rökförbudet på krogen, för några år sedan.

Då hette det att man "jagade rökare" och att man inte tyckte att det var möjligt att avvisa gäster som rökte.

Samtidigt blev det den enskilt största förbättringen av arbetsmiljö i en branch där det förut varit i princi omöjligt att inte utsättas för passiv rökning.

Därför tycker jag att det är viktigt att det här nu genomförs i hela stockholm. Vi som kommunalanställda har med människor att göra som - liksom personal på krogen (fast det den här gången är omvänt) - inte kan välja om de vill utsättas för våra eventuella rökvanor (barn på förskola, äldre på vårdhem av olika slag etc.) Det känns viktigt att det här genomförs nu.

Kanske blir det nu - att jobba på ett kommunalt förskolekök - lika bra arbetsmiljö som det vore att jobba i ett krogkök? :-)

2 kommentarer:

O. sa...

Problemet med rökning och annat missbruk är att det alltid är "synd om" rökaren, drinkaren och narkomanen. Exempelvis har Södermalms "rökfria arbetstid" inneburit att visserligen reducerar sitt rökande.

Dock sitter rökarna kvar på arbetsplatsen eller möjligen på andra sidan skolgården och röker likafullt. För att efter lunchuppehållet dyka upp i samma inrökta kläder. Man vill ju inte vara "omöjlig" mot de stackars rökarna.

Visst har det blivit fräschare att jobba på krogen sen rökförbudet - frågan är om det är lika lätt att slippa på kommunala arbetsplatser. Vårdbiträden, barnskötare och andra röker ju trots allt inte inomhus.

Jesper sa...

O. Nej, det är ju lite bökigare...