onsdag, augusti 26, 2009

Så - äntligen fyllda 34, nu inne på det 35:e

Jo, jag fyllde u år härom dagen. En händelse som någon av Er noterade i kommentarerna på Krubbs mikroblogg. För Er andra kommer här några bilder och kommentarer från själva födelsedagsfirandet.

Som alla av Er säkert redan vet är jag inte helt hemma med (för att inte säga totalt värdelös på) att baka söta bakverk. Det var därför Gud skapade konditorier. Det blev således köpetårta till kaffet. Och mariekex. Man kan inte ha kalas med barn utan att servera mariekex. Jag är säker på att det står någonstans i "partybalken" i festlagsparagraferna i lagboken! Nåväl. Dotern är pappas prinsessa, älskar marsipan och grönt, så det blev prinsesstårta.Först på plan av gratulanterna var givetvis lillkillen, som ju är hemma med mig, så jag får vara pappaledig från jobbet. Nummer två var min egen pappa. Tyvärr var mamma såpoass sjuk att hon inte orkade, eller kunde, komma förbi. Lillkillen har dessutom hostat och sådär och mamma får inte få någon infektion i luftvägarna så... Tyvärr blev det bara pappa. Men det var mysigt, det också.

Av någon inte helt solklar anledning kommer mina barn väldigt bra överens med "faffa" och han är således den släkting de lärt sig yrkestiteln på först, sedan de lärt sig "mamma" och "pappa". (Dottern brukar dessutom när hon jämför hur stor och stark någon är fråga om han/hon är starkare än pappa och om man svarar "ja" ställa följdfrågan - "starkare än farfar?").Näst på plan kom just dottern (som varit hos dagmamma) och dotterns ömma moder. Fina presenter överräcktes. En äggskärare - dottern äter tydligen skivat kokt ägg på smörgåsen numer - en GIGANTISK mugg som dottern tyckte att "den kan du dricka kaffe ur på morgonen". När jag förslog att jag kunde ha den till te eller soppa för att den var så stor att ha kaffe i svarade hon sakligt: "men ¨då behöver du bara dricka en kopp". Hon är smart, dottern. Det måste hon ha efter sin mor.Efter det kom så klätterkompis, storebror och till sist Frk R. som alla också hade med sig presenter. Här - utan inbördes ordning, på något sätt, bilder på några presenter. Som kock tycker man sig se ett visst tema:Ett par flaskor med gott att dricka i, blev det!

Annat gott att dricka, även det i flaska - den här gången årets svartvinbärssaft. Och så blommor.Och äggskäraren. Som både skivar och klyftar ägg. En svart. Snygg.Kaffemuggen. Här i jämförelse med min ordinarie morgonkaffekopp. Jag behöver
onekligen inte fylla på den. Den lär räcka! :-)Ett litet specialomnämnande är det emellertid värt: Jag fick en Wüsthof Classic Ikon i present av Frk. R. Den lär vara inköpt på eventkock, för med i paketet låg en massa broschyrer om knivar som bara finns där. Nåväl. Har velat ha en sådan här sedan jag såg dem på GastroNord förra året, men har inte tyckt mig ha råd att köpa en. Eller att jag borde kosta på mig den lyxen när jag nu redan hade en gammal, mycket använd och älskad (och ömt vårdad) wüsthof classic som jag använder dagligen i jobbet. Ändå - jag har gått och suktat lite efter den här kniven. Den är så himla snygg. Och just den här varianten - med det vita handtaget - den känns nästan lite "western-gangster med pärlemorhandtag på puffran"-snygg, sådär. Billy the kid - here I come, liksom. Så - lite speciellt roligt var det.Och i övrigt - tack till alla som var med och firade, skickade hälsningar eller på annat sätt såg till att dagen blev en så fin dag:

Kollegorna på Ekbacken (som sjöng så... vackert?), Farmor (som inte sjöng, men som ringde och gratulerade), Mackan (som sjöng), Mamma och Pappa, Ninna, Jocke, Lotta, Magnus, anita, Kjell, Hasse, Erik, Andreas, Joi, O., Kallskänkan, Systerdotter Hanna, JobbHanna, Lena H och så givetvis Frk R.

Tack, tack, tack.

8 kommentarer:

Lyxpiraya sa...

Men grattis i efterskott hörrö!
Jag håller fullständigt med dig om tårtor , det finna ju kondis att handla i. Då bidrar man dessutom till den allmäna transfereringen :)

KARLAVAGNEN sa...

Grattis!!! Litta sent men ändå!

Jesper sa...

Lyxpiraya: Ja, precis! Och tack.

Karlavagnen: Tack så hjärtligt.

kallskänkan sa...

GRATTIS!! Hipp hipp hurra för bästa köksmästaren!

Jesper sa...

Kallskänkan: Äsch, sådär säger du till alla köksmästare! :-) *rodnad och skrap med foten i golvet*

Patrik sa...

"Med en enkel hulligan på bemärkelsedan, vi har det näran,vi har det näran att grattinera!"

Grattis i efterskott!

Helena Ljunggren sa...

Grattis i efterskott! :)

Jesper sa...

Patrik och Helena Ljunggren: Tack så hjärtligt.