måndag, augusti 31, 2009

Béarnaise

Fick mail om det där jag skrev om kött igår. Det hela handlade om vad man skall äta till sitt kött och jag föreslog en rödvinssås eller en Bearnaise.

Eftersom jag semera fick svarsmail om "men hur gör man bearnaise, då?" och där pulver var uteslutet (bra där!) för att det innehåller för mycket tillsatser kommer här en länk till en tidigare post om just bearnaisesås.

Ibland "snabb-bear" jag och tar då en creme fraiche, skvätter i lite vitt vin och lite vinäger, lökpulver, dragon och persilja och gör den lite gul med gurkmeja. Det vågar jag nästan inte skriva, men så gör jag i alla fall, när jag inte har tid. Bättre att fuska rätt, än att använda pulver. :-)

Och jo - Bearnaise är säkert jättebra LCHF-mat också! :-)

4 kommentarer:

Lyxpiraya sa...

*Viskar * Jag brukar också fuska på det sättet .

Jesper sa...

Lyxpiraya: Vad busigt! *fniss*

Anonym sa...

Vaddå pulver. Lohmanders bearn. på burk i kyldisken är så god så man kan dö. Finns i liten fegburk, men stor är bäst. Funkar utmärkt på pizza åxå.

hihihi Solblomma

Jesper sa...

Solblomma: Ibland undrar jag faktiskt varför jag talar med dig, över huvud taget. :-)