Inser att alla sydostasiatiska länder har något slags Pho, men jag kallar den här vietnamesisk, för att den känns "fräsch" och inte har någon kokosmjölk eller koriander (vilket hade gjort den "thailändsk" :-) ):
Pho (Grundrecept) 4 port:
8 dl vatten
1 morot
1 gul lök
1 palsternacka
1/4 rotselleri
Någon rolig asiatisk grönsak (lotusrot/bambuskott/etc.)
1 msk bong kycklingfond
½ dl risvinäger eller annan ljus lite halvsöt vinäger (äppelcidervinäger, t.ex.)
2 "buntar" (ungefär 100g) äggnudlar
1 msk thai sweet chili sås
1 tsk malen ingefära
2 vitlöksklyftor - finhackade
Skala och tärna de hårda grönsakerna först. Koka i rikligt med vatten. Tillsätt nudlarna sist. Låt koka mjukt. Servera med färsk finhackad chili och lite bröd.
tisdag, mars 03, 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Bröd? Till asiatisk mat?
Mackan: Typ Naan? Eller något slags chapati...
Skicka en kommentar