Läser på bl.a. favvissajten Taffel om alla fina bidrag som till slut gått i final i Taffels och Vulkans kokbokstävling.
Intressanta teman, roliga uppslag och väldigt kreativa böcker, verkar det vara. Eller vad sägs om de här?
Combos av Alf Tumble
Mat, vin och musik i sinnliga kombinationer. Låter lite som Krubb, när det är som bäst, eller hur? :-) Nej, men allvarligt, till recepten finns både soundtrack och vinförslag. Roligt.
Car-b-q av Lisbeth Olofsson
Lisbet Olofsson har gjort en kokbok om att laga mat på bl.a. motorhuven på bilen. Det är rätter som ofta andas lite amerikansk roadmovie och med spännande recept som "burn out balls". Coolt.
Mexikanska dukfläckare av Gabriela Villagran Backman
Mexikansk mat förklarat på ett sätt som gör att tillochmed ärke-svenne-jag hajar det. Kul. Och fint.
Sparsmakat av Signe Svensson
Italiensk mat, på ett mycket sinnligt sätt. Visste du att amatör betyder "älskare"? Detta är en kobok för och av amatörkockar! Riktigt vackert.
Man tager vad man haver av Per Ulfson Falkner
Mer än fälthandbok i köket än en regelrätt kokbok. Mer om "såhär kan man tänka" än regelrätta mått och volymer i recepten. Bra. Per lär ha varit finalist i årets hemmakock också. Det märks.
--
Förresten - om du också vill ha lite skvaller från matvärlden, serverat med lite puttriga små finurligheter - se till att anmäla dig till Taffels nyhetsbrev. Bara ett tips.
torsdag, mars 19, 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Hur gör man för att köpa 'Man tager vad man haver' .. har läst på Vulkan men inte hittat info?
Kolla med lisa på taffel.
Skicka en kommentar