Dagens snabba "kallskänksrecept" - ett litet tillbehör som jag gör lite då och då på jobbet. Barnen älskar det. Deras fröknar går upp i brygga. (Nåja, nästan, i alla fall... Eller en gör det... Eller... Vid närmare eftertanke. En har i alla fall sagt att hon gillar det. :-) )
#Marinerade minimorötter
1 kg minimortter
½ dl god olivolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
1 nypa salt
Börja med att förvälla minimorötterna i kokande vatten, eller i ångugn, tills de är nästan mjuka, men inte helt mosiga.
Blanda olja och kryddor i en liten skål.
Finhacka vitlöken så fint du kan och ha i oljan.
Sprid ut morötterna på en plåt, eller lägg i en väldigt konisk kål som du kan "kasta" runt dem i.
Medan morötterna fortfarande är varma, se till att alla morötter blir ordentligt täckta med oljan.
Låt svalna, eller låt stå över natten i kylskåp.
Servera till t.ex. korv med senapssås, eller till kryddiga grytor och soppor.
måndag, mars 02, 2009
Favoritmorötter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Det här skall jag testa, verkar supergott!!
Ja, gör det! Och skriv gärna här på bloggen vad du tyckte om det! Kul att se dig här, förresten! Välkommen till Krubb.
Skicka en kommentar