fredag, januari 25, 2008

Veckan som varit

Det har alltså gått ytterligare en vecka på Ekbacken och jag kommer in mer och mer, inte bara i köket, utan som en i arbetslaget och det är väldigt roligt. "dagisfröknarna" är väldigt snälla och trevliga och alla är väldigt hjälpsamma. Och tacksamma.

Det är faktiskt något jag tycker är väldigt roligt, men inte riktigt förstår. Bara man liksom gör sitt jobb och lagar vettig mat är alla liksom "Åh - vad du är BRA, vilken VACKER och GOD mat du lagar!" Det är givetvis smickrande och roligt, men jag tycker kanske inte själv att mina insatser hittills kvalar in på någon slags stordådslista.

Jag fortsätter emellertid att försöka laga vettig mat, till vettigt pris till barnen (och personalen) och livet fortsätter att gå sin gilla gång.

Idag har jag förresten varit borta från jobbet, för att vara hos ögonläkaren. Han tog bort tre suturer ur ögat och vi hoppas nu på att hornhinnan skall "släppa efter" lite och inte strama så mycket, så att jag så småningom kan börja se bättre igen, och inte ha så ont i ögat.

Nåväl. Veckan har - menymessigt - sett ut ungefär såhär:

Måndag: Korvgryta
Tisdag: Fisksoppa
Onsdag; Sjömansbiff
Torsdag: Fläskwok m. Sötsur sås och ris.

Och så idag - när jag inte varit på jobbet - har det fått hänfalla till halvfabrikat:

Fredag: Köttbullar och pasta.

Tack, förresten, Helen, som idag ställt upp och lagat mat. Vi ses igen på måndag!

2 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Oj, hoppas att det ordnar sig med synen!

Önskar att du var kock på mitt jobb!

Jesper sa...

Ja, synen hoppas vi alla på att det ordnar sig med. Det är lite läskigt att hela tiden gå och oroa sig, så fort det kliar lite i ögat eller så.

Och tack för berömmet, eller vad vi skall kalla det, men jag har redan världens bästa jobb. Att vara kock på förskola är verkligen toppen!