tisdag, januari 08, 2008

Grönt nyårslöfte

Läste - för ett par dagar sedan - den här postenLisas blogg och har sedan dess funderat en del på vad mina eventuella miljölöften för 2008 skulle kunna vara.

Jag vet med mig att jag är dålig på att hålla nyårslöften, rent generellt och att jag har dålig karaktär, så mina nyårslöften brukar bli av typen "det här VET jag att jag inte kan misslyckas med" - ('Jag lovar att gå ut med soporna ibland' och sådär).

Jag har emellertid tänkt på det här, och rätt mycket, ett par dagar och jag tycker själva grundfrågan är viktig så... Here goes:

1) Jag lovar att inta flyga inrikes. Andra kollektiva färdsätt har företräde. Helst tåg, verkar det som, ur miljösynpunkt, men annars buss.

2)Jag lovar att så långt det är möjligt sopsortera på jobbet. Inte bara sära på "karonger" och "resten" utan kanske börja med någon slags system för återvinning även av andra förpackningar.

3) Jag lovar att äta upp HELA kon. Eller rättare - jag skall äta mer "fulkött" och "inälvor". Det hela handlar om vad jag skrev härom dagen. En kossa som man har ihjäl för att äta upp (vilket egentligen är helt ok, tycker jag) har ätit och bajsat och bidragit till miljöslitaget i precis lika hög grad som andra kor, så det är direkt puckat att inte äta upp HELA kossan utan sedan bara slänga den. Ok jag VET att jag inte kommer att kunna para ihop rätt njure med rätt file i snabbköpet och så, men jag tänker tänka lite mer på det här med att faktiskt äta mer av hela djuret.

Typ så.

1 kommentar:

Rutan sa...

Du får ett par tävlingsbidrag till!