Har lite kryddgrönt i fönstret. En Thaibasilika som täcker halva fönstret och som en av mina grannar tror är någon slags olaglig växt, en liten stackars basilika som i och för sig sett bättre dagar men som vägrar dö, en kruka timjan som växer som ogräs, som jag klipper i varje dag till kycklingrätter, i ärtsoppa och annat, men som ändå sprider sig överallt och en fransk dragon som just börjat sloka.
Jag hade nästan glömt hur mycket jag gillar att påta med kryddväxter när jag fick ta över några av mamma. Nu står de i fönstret i mitt kök och trivs som bara den. Jag går och vattnar dem. Sjunger för dem. Plockar bruna blad. Låter dottern smaka "på blommorna" och använder dem flitigt i min matlagning.
Att få vara både lite kock och trädgårdsmästare på samma gång är verkligen härligt!
Jag undrar förresten hur det gick med Mannes Entrecote han skulle helsteka idag? Jag har inte hört något och det oroar mig lite...
EDIT: Chattar med "Killen som förut kallats MediaKristofer" och fick reda på att det gått illa med Entrecoten. "För rött kött och äcklig sås". Jag ställer mig i skämshörnet så länge...
torsdag, mars 22, 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
Hej på dig. Det gick kass. Det orkar jag inte skriva om nu. Kan bara konstatera att jag är kockeriets svar på "one hit wonder".
Vidare ser jag tydligen aldrig mina egna begränsningar.
Men jag jobbade hårt och bra... =/
tjena jesper och tack för en bra blogg.Skulle du kunna tipsa om nån bra allround guarnition till kött och fisk rätter för restaurang kök???hälsningar Daniel
Daniel. Jag vet inte? Bladpersilja tycker jag är rätt vackert. Det "ser mycket ut" med bara en kvist, den håller sig rätt bra och vissnar inte så snabbt och den är tillräckligt "neutral" för att funka både för fisk och kötträtter. Dessutom känns den lite "spretig" vilket jag tycker unkar jättebra... Men jag vet inte... Jag är ingen expert. Jag använder rätt mycket bladpersilja som garnityr själv...
Basilika tycker jag annars är vackert, men det funkar bäst till asiatisk eller italiensk mat.
Vad använder du själv?
just nu använder vi pasta brick korgar med grönsaksragu kombinerat med någon ört eller salladsblad,(radicchio,lollorosso,vattenkrasse),minigrönsker och balsamicoreduktion hamnar ibland på tallriken oxo
Coolt. Det låter... .. . snyggt. Jag gillar mangoldskott för att bryta av i sallader, de är vackra tycker jag.
Balsamicoreduktion är achysst. Och enkelt att få "på rätt ställe" med typ klämflaska eller så. Det brukar se riktigt sexigt ut.
Skicka en kommentar