torsdag, mars 15, 2007

Det kom ett brev. Och ett SMS och två telefonsamtal och 20 E-mail och ett gäng nya blogginlägg...

Jag skall aldrig mer skriva något elakt om Linda Skugge. Någonsin.

För att snabbt rekapitulera hela grejen dåra:
För någon vecka sedan skrev jag ett inlägg om Hur jag tycker att Lindas matblogg på Mama kanske kan göras bättre. Well - inget nytt typ. Krubb har ju sina - kanske 100 ordinarie läsare och inlägget gick typ alla nästan förbi utan några egentligen stora reaktioner.

Bland andra som bloggade om händelsen ungefär samtidigt fanns också favvisbloggen Ragazze. Några av Lindas fans kommenterade mitt inlägg, och någon kommenterade även på Ragazze.

Sedan hände något.

Jag vet egentligen inte riktigt vad, men polaren Manne skickade ett SMS till mig igår kväll. Jag själv befinner mig i Avesta och är bara uppkopplad sporadiskt, så jag kunde inte överblicka förödelsen riktigt igår kväll. Men ändå. Manne tipsade om Knuff där man tydligen har lite länkar till de senaste dagarnas bloggdiskussioner i ämnet.

Linda själv har skrivit ett inlägg som säger i princip "allt jag gör är fel" och att jag och andra hackar på henne av någon slags avundsjuka. Yes. Vem skulle inte vara avundsjuk på flera hundra läsare. Det är ju därför som man kan bli lite... .. . . förvånad över att man liksom inte gör... .. . mer, när man har chansen typ. Kinda skriver i sitt inlägg att jag borde ta kontakt med mama för att matblogga där och jag funderar om jag inte skulle göra det, faktiskt. Fast be dem att göra det under sin underrubrik "papa" i stället. Jag har ju liksom y-kromosom.

Och barn, för Er som skrivit arga inlägg och undrat om jag egentligen är förälder.

Min är 2 och ett halvt. För regelbundna läsare här på Krubb så är det inte okänt att dottern - också äter fiskpinnar, blodpudding och korv, ibland. Och ibland skaldjursrisotto. Och ibland blir det - hör och häpna - makaroner.

Jag har låtit de flesta kommentarerna som inte innehållit dödshot eller sordomar vara kvar i mitt originalinlgg.

Och för att alla skall veta det: Jag är INTE arg. Alls. Och definitivt inte på Linda. Och hon KAN göra saker rätt. Jag tycker faktiskt - som jag skrev från början - att hon kan skriva jättebra. Bara inte om mat. Sorry.

Och så - som flera har påminnt mig om - Tack Linda, för att du länkat hit. Tack för dina skriverier och din konstruktiva kritik och för att du genom den får mig att sträva efter att göra Krubb bättre som matblogg. Tack. Keep up the good work, så kanske vi kan gästblogga i varandras matbloggar i framtiden?

Manne: Runt 986. Sedan i förrgår. Angående just inlägget om Linda.

EDIT: Har nu läst ett av de bättre blogginläggen i ämnet som faktiskt sammanfattar bättre än jag själv lite vad jag tycker hade varit kul, nämligen möjligheten att kommentera Lindas blogg:

http://deepedition.com/2007/03/14/skugga-pa-varnet/

Från Deep Edition. Check it out.

7 kommentarer:

Emanuel Karlsten sa...

Weee! 986!! Inte illa!

Emanuel Karlsten sa...

Dessutom seglar du upp på bloggportalens lista över mest diskuterade bloggpost:

Anonym sa...

Vadå aldrig mer skriva något elakt om Linda Skugge?
Du skrev ingenting elakt.
Hennes matblogg är ju kass, man FÅR faktiskt tycka det.
Det är så jävla läskigt med Skugge.
Hon får dissa alla hit och dit men när andra har åsikter om henne blir allt så hemskt och "buhu människor är galna och elaka allt jag gör är fel buhu buhu bhuhu"
Det är ett sjukt fenomen som jag har retat mig på länge. Att du har fått hatkommentarer efter din "stillsamma" kritik av matbloggen bevisar bara att det är en ding ding verklighet Skugges följe lever i.

Mackan sa...

Jag är så stolt över dig :)

Funderade själv på att ta upp Skugge i dagens bloggpost om "skrivande" kändisar men så kom jag på att hon ju faktiskt började som skribent och först sedan har blivit fröken bloggprinsessa, så...

Tycker dock, som andra, att det är helt sjukt vad det blir tramsigt, det där "vad gör jag för fel?" varje gång någon kritiserar (om än nyanserat och juste) det man gör.

Parnoia är Internets folksjukdom.

(Tryck det på en T-shirt och bär den stolt i köket. Och skicka en till Skugge också, som varit så juste och donerat lite träffar till dig :) )

Den gamle kaptenen sa...

Bra Kotten. Jag vet ju att du har barn och lagar mat, ibland samtidigt. Kul att även du får uppmärksamhet. Det var inte länge sedan du inte ville skriva och nu detta. Smittar det från brosan?

Jesper sa...

Tack alla.

Mackan: Bra skrivet om ett intressant ämne. Kul.

Den gamla kaptenen: Nej, någon författare blir man ju inte. Men när jag blir stor vill jag kanske kunna ge ut en kokbok, eller så. Tills dess får jag väl "Bloggfajtas" med folk som faktiskt KAN skriva, och som ÄR publicerade.

Emanuel, ja det har varit helt sjukt. Såg igår kväll att hon skrivit ett nytt inlägg på sin expressen-blogg, men man måste vara medlem där för att få kommentera posten, så jag har inte kunnat tacka hene för mer träffar. Det har emellertid blivit nästan 1500 enskilda besökare även igår... De allra flesta från Lindas Blogg.

Anders sa...

Allvarligt talat, är inte Linda Skugge till för att man ska skriva elaka saker om henne? Är inte det hennes uppgift här på jorden?