onsdag, mars 28, 2007

Gäster och lammfärsbiff

Vi har haft gäster ikväll. Trevligt, för vi kom att rata om framtidsvisioner och vad man vill göra "när man blir stor" och sådär. Jag ville givetvis ha ett eget kök någonstans. En liten lokal sylta med bra käkutan kompromisser. Grejer man gillar att äta. Och grejer jag gillar att laga. Och liksom "alla andra kan dra"...

När man ändå drömmer vill jag gärna ha en ferrari.

Nåväl. Jag gjorde lammfärsbiffar. Min timjan har vuxit så hela fönstret är fullt. Så jag hade rätt mycket timjan. Det blev gott. Körde timjan, vitlök, lite chili, salt och fetaost i biffarna. Serverade med couscous, tomat och paprikasås, grillad paprika i strimlor och thaibasilika från nyss nämnda fönster som dekoration. Det blev snyggt. Och gott.

5 kommentarer:

Xilonen sa...

Vilken god middag! Hur gör du med couscous? Jag brukar laga den som i Tunisien eftersom jag tycker den blir för torr som den är. :-) PS: mina köksväxter verkar inte så glada :-( men jag hoppas dem växer till sig snart!

Jesper sa...

Couscous - well... Jag brukar typ ha lite grönsaker (paprika, majs, kanske tärnade morötter eller något) och köra i en panna med lite fett och flingsalt.. Lite vad man har hemma, typ... Sedan tar jag couscousgrynen och lägger i en bunke eller kastrull eller något.

Häller över biljong eller något. Jag gillar buljong, för det ger mer smak. Sedan lock eller täckplast eller något, medan det sväller.

På slutet rör jag i grönsakerna, så ser det lite najs ut.

Typ så.

Vad det gäller kryddgrönt är jag jätteöverraskad över att jag faktiskt inte lyckats ha ihjäl mina örter än, jag har ändå haft dem hemma hos mig i typ två-tre veckor... Vilket är längre än vad det brukar ta för vilken blomma som helst att dö i mitt sällskap. :-)

frun sa...

Att kryddorna överlever kan kanske bero på att det finns en liten hustomte hemma hos dig som ger dem vatten några gånger om dagen!

Undra vem det kan vara?....

Xilonen sa...

Tack för infot... jag kokat alltid ris i buljong (som man gör i Mexico) men hade inte tänkt på att koka couscous i det oxå. Ska prova det nästa gång! Vilken tur att du har din 'hustomte' som kan ta hand om växterna... hemma är vi flera som för det mesta är koncentrerade på annat. :-)

Jesper sa...

Frun: Åh. Det är DÄRFÖR...

Xilonen: Ja, testa couscous medd buljong. Det tycker jag är jättegott. Och det är onekligen - har det visat sig - nästan oumbärligt med en hustomte, om man vill hålla liv i gröna saker i vårt hem...