måndag, mars 19, 2007

Kallt väder och het mat

Det är måndag. Det brukar i det Värnska kället betyda "något snabbt till middag" och idag var inget undantag. Efter väderomslaget, med snöfall och halka kändes det som om det var dags för något att värma sig med.

Det blev mexikanskt.

Jag skall säga det direkt. Jag är riksvärdo på mexikanskt. Jag kan typ 5-6 rätter, så det blev enklast möjliga: Nachos. Köpte billiga nachos på konsum för ett tag sedan och körde lite köttfärs med cayennepeppar, salt, soja, spiskummin, vitlök och paprikapulver lite ost ovanpå och så in i micron. Salsa (tomatkross, lök, sambal oelek, spiskummin och vitlök) och så färsk sallad, creme fraice och lite örter på toppen.

Det blev lite guacamole också, eftersom jag hade ett par avocadosar.

Inalles färdigt på kanske tio minuter. Världens enklaste och jättegott.

4 kommentarer:

Xilonen sa...

Nachos på måndag låter gott! Väldigt 'amerikanskt-tex-mex'... lättlagad och fräscht. Så du förresten filmen 'El Nacho'? Jag har inte gjort det men har hört att den är jättebra. :-)

Jesper sa...

Nej? Har inte sett film på jättelänge. Om man inte menar "bilar" från Pixar, som dottern älskar och som därför typ går varm i DVD:n. :-)

Jo, på måndagar brukar det gå snabbt att laga mat. Man orkar helt enkelt inte stå och fippla. Och nachos går ju verkligen hur snabb som helst att laga.

Förresten har du säkert rätt angående min "amerikanska" approach till det mexikanska köket. Jag har lärt mig laga det jag kan av mexikansk mat ute i krogsvängen, och där är det ju en rätt "amerikaniserad" variant av mexikansk mat, vad jag förstår.

Jag skulle vilja lära mig mer om "genuin" mexikansk "husmanskost". Vad mammorna lagar, typ. (Det är alltid mammor som lagar den bästa maten!) ;-)

Xilonen sa...

Ok! Jag håller på med flera mexikanska husmanskostiga recept som du (och andra intresserade) kommer att få ta det av så snart jag hinner blir färdig! :-)

Jesper sa...

Oj! Ballt. Ser fram emot det!