onsdag, januari 27, 2010

Inspirerande samtal.

"Eh - 'Jeppe' - det är någon som söker dig!"
- Säger du 'Jeppe' en gång till kommer jag att stänga in dig i grönsakskylen och spackla igen dina näsborrar med en hink malen pepparrot! Jag heter "Jesper" eller - i ditt fall - "köksmästar'n"! Ge mig luren!

[Min kallskänka kvittrar: "Ja köksmästar'n" och fyrar av sitt allra okynnigaste leende]

...

"Ja, hej! Jag heter [sätt in namn här] och ringer från [sätt in namn på nyööpnad förskola här] och jag undrar om jag kan få köpa din bok?"
- Ja, det är klart. Skicka mig din adress så skickar jag en bok...
"Ja - fast jag måste alltså ha en faktura-adress, då, som jag inte riktigt har här nu..."
- Skärp dig! Du är en av oss! Det är klart att du ska ha en bok! Skicka mig din adress, så skickar jag boken om några dagar.
"Ehm... Ja... Tack då... Vad snällt..."
- Säg inte det förrän du läst boken [skratt]. Men som sagt, skicka mig mail. Då får vi ju kontakt så kan vi höras av och kanske hjälpa varandra med frågor och grejer till köken. Jag och min kallskänka (som jag just hotat att stänga in i en kyl) har precis också pratat om att vi gärna skulle vilja göra studiebesök på någon annan förskola och kolla in deras kök...
"Oj. Ja... Visst. Ehm. Ni är givetvis välkomna. Jag skickar mail!"

Kul.
Att kunna påverka. Och att folk får reda på att boken finns. Och att kunna hjälpa till. Och att få kontakt med fler förskolekockar som tar sitt jobb på allvar.

7 kommentarer:

Gabriela, the Food Lover! sa...

Har Twittrar inlägget :D Desto fler som ger barn (och alla andra) ordentlig mat desto bättre!

Anonym sa...

Kul. Jag hade med din bok på chefsmötet idag, skröt naturligtvis över den, visade tack sidan =) och glassade över att du jobbar hos oss. Snabbt resultat!
Solblomma

Jesper sa...

Gabriela: Tack för uppmärksamheten. Det verkar trilla in träffar från din länkning. Tack.

Solblomma: Ja - visst är det roligt med resultat! Och du får ju inte visa tack-sidan för kollegor?! Då FÖRSTÅR de ju att du gör bättre köttfärssås (och - enligt obekräftade rykten - Korv Stroganoff) än jag! :-)

kallskänkan sa...

Vänta nu lite, det är ju jag som gör den godaste köttfärsåsen!

Jesper sa...

Kallskänkan: Egentligen har ni fel bägge två - det är min mamma som gör världens bästa köttfärssås. Men både O. och du har gjort köttfärssås på mitt jobb som vida överglänser min egen.

Emanuel sa...

Hur går det för böckerna? Säljer du bra? Och säljer du via Vulkan fortf?

Jesper sa...

Emanuel: De säljer helt ok, men det är fortfarande "Mums" som har flest läsare. Och ja - det är genom vulkan, fortfarande. Det är svårt att få ut nyproducerade kokböcker/receptsamlingar om man inte heter typ Tina Nordström eller Per Morberg.