Skulle ha serverat en vegetarisk gryta med ris och yoghurtdressing idag. Men eftersom jag inte - idag (heller) hade riktigt vad jag beställt i kylar och frysar blev det lite improviserat med tillbehören, men grytan blev i alla fall bra. Såhär:
(4 port)
2 röda paprikor
100 g smörbönor
50 g röda kidneybönor
1 liten burk minimajs
1 morot i skivor
Några haricots verts
100 g små blomkålsbuketter
1 gul lök
1½ dl vitt vin
2 msk bong grönsaksfond
2 dl oatley "i mat"
2 msk thai sweet chili-sås
Gör såhär:
Strimla paprikan och tärna löken.
Fräs lök och paprika i en kastrull med lite olja i.
När paprikan är mjuk och löken är gul, slå över oatley, häll i fonden och vinet i kastrullen.
Låt koka ihop ett tag och när "grädden" börjar bli orange - stavmixa nästan slätt till en sås.
Tillsätt chilisåsen
Dela ned grönsakerna i små vackra bitar och lägg i grytan. Låt koka ihop sig lite.
Tillsätt bönorna och låt dem bli varma.
Servera med ris (fast jag hade inget ris hemma så det fick bli med poatis i stället) och toppa med någon god yoghurt-dressing eller creme fraiche.
Smaklig måltid!
onsdag, januari 27, 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar