söndag, januari 03, 2010

Decenniets första: Lisa skriver bra om dystopisk matframtid

Antar att de flesta som läser Expressen redan läst det här, men jag tyckte att det var väldigt bra - och sorgligt - skrivet.En dystopisk krönika över det kommande decenniet och lite om de mattrender vi kan komma att se.

Lisa skriver - som alltid - bra och inlägget känns viktigt. Men vi får verkligen hoppas att hon får fel! Nästa decennium tänker i alla fall jag fortsätta att - ungefär på samma sätt som nu - laga "riktig mat". Med fläsk. Ungefär som nu.

Och - till Er som jag inte hunnit säga det personligen än - Gott nytt decennium!

3 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Birgitta Höglund's Mat sa...

God fortsättning. Nu kommer jag nog att drömma mardrömmar om griskött ;)

Anonym sa...

Hej!
Den 20 januari kl 20.00 börjar ”Landet brunsås” i SVT2, ett program för dig som äter. Varför äter vi svenskar som vi gör? Programledarna Henrik Schyffert, Erik Haag och matskribenten Lotta Lundgren söker efter svaren i vår egen kulturhistoria, i omvärldens influenser och i trenderna som påverkar vad vi ställer fram på middagsbordet. Experter i programmet är Mats-Eric Nilsson och Richard Tellström.
Om du vill titta på programmet i förväg mejla magdalena.lofstrom@svt.se så skickar jag dig en länk där du kan titta. Vänliga hälsningar Magdalena