onsdag, juni 25, 2008

"Mitt sommarlov"

Jag har haft semester. Och pappaedighet. Eller rättare: Jag har fortfarande semester, men den går så sakteliga mot sitt slut och något slags bokslut känns på sin plats. I skolan fick man alltid i uppgift att på första skoldagen under höstterminen skriva en uppsats kallad "mitt sommarlov", så jag tänkte skriva något liknande här.

Som naturmänniska och dessutom far till en tämligen friluftsintresserad (för att inte säga äventyrslysten) dotter har det blivit en hel del fiskat under semestern. Eller rättare: Det har lagts ned rätt mycket tid på att kasta kastspö, byta drag på nyss nämnda spön, lära dottern att meta efter aborre och så vidare, men resultatet har varit magert. En liten aborre tog vi i midsomras, men den slet sig när den kom upp ur vattnet och vi tappade tillbaka den i mälaren. Dottern lyckades emellertid med att - på kastspö- fånga en blåmussla... Man måste emellertid ge henne cred för hennes goda tålamod i timmatal har vi fiskat. Stått och kastat, suttit och metat. Och som sagt - oftast utan något resultat alls. Fast som dottern säger: "Det gör ingenting, pappa, det är mysigt!"

Något annat stort har varit att få ha blivit pappa igen. Till en pojk, som trots att han inte sover så bra är grymt populär hos far sin, mest p.g.a. sin goda doft. Finns det något som luktar godare än bebis, i hela världen? Det skulle vara nybakad kavring, då? :-)


Dottern och pappa har också lagat en inte föraktlig mängd mat ihop i sommar också. Dottern vill ha lagerblad i det mesta!


Dotter och far har också boxats en hel del. Dottern boxas bäst. Hon har en tung höger och slår blixtsnabbt mot kroppen! :-) Dessutom verkar hon gilla att man boxar till henne på magen. Hon drar upp tröjan och tycker att det är mysigt med konstlädret smaskandes mot magen. Hon har dock några kilon kvar till pappas viktklass och det dottern har i energi, entusiasm och teknik har far i räckvidd och tyngd. :-)

Allt som allt kan semestertiden sammanfattas med "umgås med dottern" och sämre sommarlov än så har man ju skrivit om i skolan!

Inga kommentarer: