lördag, juni 28, 2008

Bacon på kinesiska?



Har varit ute och tältat med dottern och har varit jättetrött idag. Det var väldigt spännande för en fyraåring att övernatta hemifrån och eftersom det blev sent igår (solen går ju ned sent) och tidigt i morse (och går upp tidigt) så har dagen idag gått på halvfart. Då blir matlagningen därefter också.

Som idag: Något slags wok fast med bacon. Och så sötsur sås till och buljongkokt ris. Snabbt skall det gå! Och ge mycket kolhydrater (så man orkar gå och hämta tältet som evakuerats under tidig morgon p.g.a. hällregn).

(4 port)

Wok:

1 paket bacon
Lite wokgrönsaker

Steks snabbt i stekpanna eller wok.

Sötsur sås:

200g passerade tomater
2 msk mangobalsamvinäger
1 dl apelsinjuicekoncentrat
1 msk tomatketchup
Möjligen lite strösocker

Blandas ihop i sauteuse eller kastrull och ges hastigt uppkok och tas snabbt av plattan.

Ris:

4 dl ris
8 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning

Koka först upp på hög värme utan lock, sänk värmen, sätt på lock och låt puttra ihop i sisådär 20 minuter, tills buljongen absorberats ordentligt

4 kommentarer:

Jessika sa...

ベーコン bacon på japanska uttal; beekon

Jessika sa...

豚肉 fläsk också på japanska

Jesper sa...

Tack för det! Pratar du japanska?

Jessika sa...

Nja pratar och pratar. Till husbehov.