lördag, juni 28, 2008
Bacon på kinesiska?
Har varit ute och tältat med dottern och har varit jättetrött idag. Det var väldigt spännande för en fyraåring att övernatta hemifrån och eftersom det blev sent igår (solen går ju ned sent) och tidigt i morse (och går upp tidigt) så har dagen idag gått på halvfart. Då blir matlagningen därefter också.
Som idag: Något slags wok fast med bacon. Och så sötsur sås till och buljongkokt ris. Snabbt skall det gå! Och ge mycket kolhydrater (så man orkar gå och hämta tältet som evakuerats under tidig morgon p.g.a. hällregn).
(4 port)
Wok:
1 paket bacon
Lite wokgrönsaker
Steks snabbt i stekpanna eller wok.
Sötsur sås:
200g passerade tomater
2 msk mangobalsamvinäger
1 dl apelsinjuicekoncentrat
1 msk tomatketchup
Möjligen lite strösocker
Blandas ihop i sauteuse eller kastrull och ges hastigt uppkok och tas snabbt av plattan.
Ris:
4 dl ris
8 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
Koka först upp på hög värme utan lock, sänk värmen, sätt på lock och låt puttra ihop i sisådär 20 minuter, tills buljongen absorberats ordentligt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
ベーコン bacon på japanska uttal; beekon
豚肉 fläsk också på japanska
Tack för det! Pratar du japanska?
Nja pratar och pratar. Till husbehov.
Skicka en kommentar