måndag, oktober 05, 2009

Off topic: Tatuering?

Det är ju inte ovanligt att kockar har tatueringar. Faktiskt känner jag väldigt få kockar (jag tror att det bara är O. vid närmare eftertanke) som inte har en, eller fler tatueringar.

Själv gillar jag tatueringar och tycker att det ofta är vackert. Jag har en själv, på höger biceps som på något sätt symboliserar delar av mig och som jag känner att jag kan stå för. För det är ju så med tatueringar - när de väl sitter där så sitter de där. Resten av livet.

Och just det där med att märka kroppen för resten av livet är något som kräver lite eftertanke. Jag gick och funderade på min tatuering från 1995, då jag som enda gruppmedlem i min grupp i lumpen inte tatuerade in vårt motto, tills 2007 - då jag gjorde den här tatueringen. I 13 år således. Och nu har jag funderat ett tag till på att göra en till.

Den här gången tänker jag göra en på andra armen, och något som är köksrelaterat. Jag har inte tänkt klart, och därför har jag låtit bli. När man läser sådant här kan man förstå att tatueringar kräver lite extra eftertanke.

3 kommentarer:

Kraxpelax sa...

http://nattljuset.blogspot.com/

http://nattljuset.blogspot.com/

Noveller.

- Peter Ingestad, världen.

Birgitta Höglund's Mat sa...

Min tatuering har suttit ända sen 1990. Jobbade då som köksmästare i Åre, så det kan nog stämma att många i krogbranschen har en :)
Jag har en orm i nacken, är helt ensam om den. En tecknare jag kände ritade ett antal förslag, känns lite roligare att ha nåt annorlunda. Då för 19 år sen var det inte så vanligt med tatueringar, särskilt inte bland tjejer.
Den ser lika fin ut fortfarande, även om jag själv måste ha en spegel för att se den ;)

Jesper sa...

Kraxpelax: Kul med noveller. Skall kolla in dem.

Birgitta: Mmm. Det gäller att man är medveten, bara. Och att de som är inblandade (tatuerare, ev. tecknare, och du) är medvetna om vad de gör.

Typ.

Jag har också en tatuering (redan) som jag är jättenöjd med! Det är en skapelse i svart och gråskala som betyder mycket för mig.

Jag hoppas nästa tatuering blir lika bra. Och att jag snart har råd att göra den! :-)