Bai goreng - indonesisk nudelpytt med mild curry - visade sig vara favorit bland maten den senaste tiden hos junior igår. Han åt som en liten (ja, mycket liten, men ändå, han är ju inte så stor själv!) häst. Just igår fuskade jag och använde sådana där "snabbnudlar". Det blev väldigt gott ändå.
Bami goreng (4 port)
2 paket snabbnudlar
1 msk olja för stekning
1 gul lök
100 g wokgrönsaker (paprika, ärter, lotusrot, bambuskott... vad du tycker är kul)
1 tsk guld mild curry
1 krm vitlökspeppar
1 msk kycklingfond (jag använder bong)
En burk räkor i lag (100 g)
½ msk soja
Koka nudlarna i rikligt med vatten och hetta upp en stekpanna eller wokpanna.
I med oljan och tärna löken. Om grönsakerna är frusna (wokblandning på påse) kan du lägga i dessa nu.
I med lök och - om du nu har färska grönsaker - i pannan.
I med curry. Se till att det blandar sig riktigt i oljan.
I med nudlarna när de är "nästan helt mjuka".
Smaka av med kycklingfond och vitlökspeppar
I med sojan i nudelblandningen och precis före servering - räkorna. Rör om ordentligt.
onsdag, oktober 28, 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar