Bami goreng (4 port)
2 paket snabbnudlar
1 msk olja för stekning
1 gul lök
100 g wokgrönsaker (paprika, ärter, lotusrot, bambuskott... vad du tycker är kul)
1 tsk guld mild curry
1 krm vitlökspeppar
1 msk kycklingfond (jag använder bong)
En burk räkor i lag (100 g)
½ msk soja
Koka nudlarna i rikligt med vatten och hetta upp en stekpanna eller wokpanna.
I med oljan och tärna löken. Om grönsakerna är frusna (wokblandning på påse) kan du lägga i dessa nu.
I med lök och - om du nu har färska grönsaker - i pannan.
I med curry. Se till att det blandar sig riktigt i oljan.
I med nudlarna när de är "nästan helt mjuka".
Smaka av med kycklingfond och vitlökspeppar
I med sojan i nudelblandningen och precis före servering - räkorna. Rör om ordentligt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar