lördag, oktober 03, 2009
Dottern och Pappan lagar svennekebab
Lördag och det blev lite senare än vanligt för vissa av oss. Andra var uppe p.g.a. familjens yngsta som vaknade - som vanligt - före klockan 05.00. Det gjorde att lillkillen sov en stund mitt på dagen och dottern och pappan fick lite tid för oss själva. Vi tog upp en gammal familjetradition som vi inte förvaltat speciellt bra på sistone - vi lagade mat ihop!
Det blev ett slags "lite svennig" kebabtallrik. Såhär ungefär:
"Pannbröd" (Chapati?):
En lös deg blandas av mjöl, vatten, bakpulver, någon matsked olivolja, lite kryddor (salt, spiskummin, salvia) och formas till bröd som steks på medelvärme i stekpanna med rikligt med olja.
Pommes frites:
Skärs på husets mandolin, blanceras och friteras till sist på hög värme i sauteuse.
Kebab:
Finns jättebra, färdig på snabbköpet, eller gör som oss - ta en redan genomstekt bit stek (den här var en gammal slottsstek) och kryddas sedan med paprika, spiskummin, vitlök och salt och skärs så tunt man kan med en kockkniv och steks på i lite olja.
Och vill man kan man givetvis göra "röd och vit sås" till, men just nu är barnen inne i en "inte äta sås"-period, så det fick anstå idag.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar