torsdag, oktober 01, 2009

Arvina gustus est!

Arvina gustus est! - Ett motto att leva efter. Det är min gamla hemliga klubb "den hemliga klubben magens vänner", som är så hemlig att vi tillochmed måste ha med ordet "hemlig" i själva namnet! Nåväl. Vårt motto har - sedan det här - mycket löst sammansatta - sällskapet bildades (vilket var långt innan jag blev kock, by the way) strax efter att mammut var en stående menyfaktor varit just "Arvina gustus est". Eller "Smör är gott".

Och idag känns mottot mer än vanligt aktuellt. Smör är inte bara gott, det börjar bli nyttigt också. I alla fall om man får tro vad som står i tidningen. Det är onekligen ett paradigmskifte. För bara något år sedan fick livsmedelstillverkare som unilever och andra i princip helt fritt spelrum när de kunde göra reklam för sina "nyttiga" lågfettprodukter.

Becel har ju t.ex. i flera år försökt få folk att tro att det är bra för hjärtat.

Och nu har alltså pendeln svängt. Det är nyttigt med smör. Det är bra med naturliga fetter, feta mejeriprodukter, smör och ost. Äntligen. Arvina gustus est!

(Och ni andra i det hemliga brödraskapet magens vänner - jag kommer aldrig mer att uppa ett ord om att vi finns. Eller inte. "Det finns ingen konspiration", som det heter) :-)

Inga kommentarer: