Pappa blir 65 år idag, och således vuxen. Hoppas du får en bättre tårta än det här - som annars är bland det äckligaste jag sett. En dam köper tårtbotten, som hon glömmer av i sin källare och sedan hittar. Efter 25 år är den fortfarande inte angripen av några mikroorganismer eller mögel. Det betyder i verkligheten att ingen mikroorganism har lyckats överleva på tårtbotten på 25 ÅR!
Tårtbotten är av "standardtyp" och innehåller bara "godkända tillsatser", som det heter i reportaget.
Själv kommer jag att i framtiden, även om jag är en sopa när det kommer till bakning, bara att baka mina egna sockerkaksbottnar. För allvarligt - vill vi stoppa något i magen som kan ha ihjäl mikroorganismerna där? Eller något som - bevisligen - kan konservera något i 25 år? Jag är skeptisk!
--
Länk till den här filmen hittade jag hos Kostdoktorn.
lördag, september 26, 2009
Grattis pappa! Hoppas din tårta är bättre än den här!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
Inte nog med det, här är ett annat exempel på en s k Princesstårta! 32 E-nummer.
http://www.kostdoktorn.se/rekord-32-e-nummer
Vad bra att du är kock. Vad gillar du maten från Sodexho?
Här kommer länken:
http://www.kostdoktorn.se/mat-fran-sodexho
En bloggande journalist som bloggar om maten från sjuksängen i England.
http://hospitalnotes.blogspot.com/2009/09/tonights-dinner-bingo_27.html
Anonym: Jag har skrivit om sjukhusmat och Sodexho några gånger här tidigare. Kolla in sökfunktionen på sidan, så ser du.
Skicka en kommentar