Frukostflingan: Ja, det tycker jag också. Det har varit jätteroligt. Och utmanande. Att försöka få fram vad man vill på 2000 tecken och dessutom begripligt kräver att man skriver, stryker, skriver om, stryker igen, skriver om...
Plongeur är det franska ordet för "diskare" eller "kökspojke". Lär ha använts i åtminstone tvåhundra år. Gammaldags.
Tack för förklaringen, jag har aldrig mött ordet så jag blev självklart nyfiken. Kommer kanske att ta med det i ett kommande inlägg, för nästa vecka ska jag gästblogga på samma ställe som du gjort denna vecka. Och visst är det kämpigt att få ihop något som ska begränsas till ett visst antal tecken! En riktig utmaning.
35+ -nånting kock, bosatt i 08-land, pappa till två barn, och har därför en speciell förkärlek till just "mat för barn".
Krubb är en blogg om... just krubb. Om mat. För jag tänker mycket på mat. Lagar mat. Äter mat. Läser om mat. Ser på mat-TV. Skriver - nästan uteslutande - om mat. Och så folket som lagar den.
Välkommen till bloggen. Hoppas du hittar något du gillar. Här nedan kan du klicka dig fram i menyn bland bloggar jag gillar. Mina gamla inlägg (skåpmat?) och lite annat smått och gott... Bon appétit!
4 kommentarer:
Kul att du får gästblogga och jag hittade givetvis ett för mig nytt ord i ett av inläggen, plongeur! Vad betyder det och när det började användas.
Frukostflingan: Ja, det tycker jag också. Det har varit jätteroligt. Och utmanande. Att försöka få fram vad man vill på 2000 tecken och dessutom begripligt kräver att man skriver, stryker, skriver om, stryker igen, skriver om...
Plongeur är det franska ordet för "diskare" eller "kökspojke". Lär ha använts i åtminstone tvåhundra år. Gammaldags.
Tack för förklaringen, jag har aldrig mött ordet så jag blev självklart nyfiken. Kommer kanske att ta med det i ett kommande inlägg, för nästa vecka ska jag gästblogga på samma ställe som du gjort denna vecka.
Och visst är det kämpigt att få ihop något som ska begränsas till ett visst antal tecken! En riktig utmaning.
Frukostflingan: Vad kul! Jag kommer givetvis att läsa dina bloggposter med stort intresse!
Skicka en kommentar