onsdag, september 30, 2009

...och så dagens text.

Skrev ju igår om fördelarna med att arbeta i förskolekök, på Du & Jobbet, och idag skriver jag således lite om nackdelarna.

4 kommentarer:

Frukostflingan sa...

Kul att du får gästblogga och jag hittade givetvis ett för mig nytt ord i ett av inläggen, plongeur! Vad betyder det och när det började användas.

Jesper sa...

Frukostflingan: Ja, det tycker jag också. Det har varit jätteroligt. Och utmanande. Att försöka få fram vad man vill på 2000 tecken och dessutom begripligt kräver att man skriver, stryker, skriver om, stryker igen, skriver om...

Plongeur är det franska ordet för "diskare" eller "kökspojke". Lär ha använts i åtminstone tvåhundra år. Gammaldags.

Frukostflingan sa...

Tack för förklaringen, jag har aldrig mött ordet så jag blev självklart nyfiken. Kommer kanske att ta med det i ett kommande inlägg, för nästa vecka ska jag gästblogga på samma ställe som du gjort denna vecka.
Och visst är det kämpigt att få ihop något som ska begränsas till ett visst antal tecken! En riktig utmaning.

Jesper sa...

Frukostflingan: Vad kul! Jag kommer givetvis att läsa dina bloggposter med stort intresse!