fredag, september 11, 2009

Plockmat - världens bästa barnmat?


Det finns få saker som i mitt jobb gör mig så arg som när snusförnuftiga människor säger "men barn äter väl inte sånt?" En sådan sak som "barn inte äter" är småplock.

Jo faktiskt - plockmat är nog världens bästa barnmat. I alla fall för mina barn. De kan då välja själva vad de vill äta, och hur mycket. De kan äta med händerna (vilket ju underlättar) och det blir inte så kladdigt och meckigt som när de försöker äta med gaffel. Kort sagt - plockmat är "da sheezneez", som det hette på 90-talet.

Därför har det faktiskt blivit lite sådana här plockmatsfat de senaste kvällarna. Några skivor rökt kalkonbröst, några skivor rökt, lufttorkad skinka, några skivor lördagskorv, några småkabanossi från Lidl, oliver, körsbärstomater, ostkuber, lite strimlad paprika, några smörgåskex (faktiskt Wasas Knäckis - testa dem, de är jättegoda!), några skivor rostat bröd osv. Kort sagt - lite vad som funnits hemma som jag kommit på att man kan äta med händerna och som ändå ger barnen det de behöver av både proteiner, kolhydrater, fett och fibrer.

Och det är rätt mycket värt att inte behöva bråka vid matbordet om något som någon inte vill äta. Det är liksom bara att låta alla ta "sitt" och köra. Hur smidigt och skönt som helst!

1 kommentar:

KARLAVAGNEN sa...

Tapas! Perfekt! Men du, kan du ge mig tips på något att göra med aubergine och en pumpa eller kalebass eller vad det är jag fått hem. Tror det är en pumpa. Soppa ligger väl närmast då kanske?