(4 port.)
5 st. kycklinglårfiléer
2 msk olja
1 st gul lök
3 dl ris
1 msk kycklingfond - koncentrerad
½ l vatten
1 tsk paprikapulver
1 tsk salvia
1 tsk mild gul curry (madras)
½ msk socker
1 st vitlöksklyfta
Wokgrönsaker
Gör såhär:
Hetta upp en wokpanna och droppa i hälften av oljan.
Tärna i kycklingen och löken och låt gå i pannan tills kycklingen får färg och löken börjar mjukna. Häll över de torra kryddorna och rör om lite, så att all olja i pannan får del av kryddorna och de löser sig vackert i den.
Häll över riset och låt gå med i pannan ett tag, tills riskornen blivit genomskinliga.
I med fond, vatten och pressa i vitlöken.
Låt koka tills buljongen kokat bort/absorberats.
I med resten av oljan och fräs på det sista.
I med wokgrönsakerna. Stek tills de är färdiga.
Garnera gärna med någon frukt - kanske physalis? Det gjorde jag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar