fredag, september 18, 2009

Oatly-stuvat rökt kalkonbröst med rosmarinpotatis

En ny dag, men nya utmaningar. Och man kan inte vila för länge på gamla lagrar, även om det varit en fantastisk dag, även idag, med många gratulationer och glada tillrop i telefonen, per sms, mail och här på bloggen. Tack alla!

Här är en liten rätt jag gjorde till mig och junior härom dagen, som vi båda två tyckte väldigt mycket om.

Ett slags receptskiss ser väl ut typ:

Rosmarinpotatis: Skär potatisen i små halvmånar. Stek i panna med olivolja rosmarin, vitpeppar och lite salt.

Kalkonstuvning: Skär några skivor rökt kalkonbröst i små bitar. Koka ihop bechamel på sisådär 15 g fett, 1 dl vetemjöl och kanske 2 dl oatly "i mat". Smaka av med salt, peppar och lite "liquid smoke". Rör i kalkonbitarna precis innan stuvning.

Vi gillade det verkligen, bägge två!

Inga kommentarer: