fredag, september 18, 2009

Fläskfärs-köttbullar med paprika och vitlök



Gjorde köttbullar häromdagen. Av fläskfärs. Gjorde som vanligt en köttbullesmet med lite ströbröd, köttfärs (fläskfärs, i mitt fall), tärnad lök och vichyvatten, men så tärnade jag paprika i och smaksatte med lite vitlök. Kryddade upp med salt och peppar och stekte. Och - Voila! Jättesmaskiga fläskfärsbullar!

4 kommentarer:

Birgitta Höglund's Mat sa...

Fläskfärs kan vara riktigt god, om man hottar upp den lite. Det här ser gott ut.
Trevlig helg./ Birgitta

Jesper sa...

Birgitta Höglunds mat: Jag tycker fläskfärs är en jättebra ingrediens till en massa saker. Det är dessutom billigt. Men det behövs, som sagt att man kryddar upp den lite. Annars blir det lite väl menlöst. :-)

Helena Ljunggren sa...

Fläskfärs är lika med att bo hemma med föräldrar, när jag flyttade hemifrån från en fasligt massa år sen lovade jag mig själv att aldrig mer äta det (förutom när jag får kålpudding från ovan nämnda föräldrar). Det var fläskfärs till allt och som du säger den är menlös om den inte kryddas upp, och det är inte så gott :) men dina köttbullar ser faktiskt goa ut :)

Ha en bra vecka!

Jesper sa...

Helena Ljunggren: Tack. Jo, de var väldans goda. Och ha - även du - det bra. Tack, tack.