tisdag, september 01, 2009
Sötsyrlig vitkålspytt
Att vara hemma och pappaledig kändes i början lite hämmande för ens egen kökstekniska utveckling. Ofta skall det gå väldigt fort att laga mat och det får gärna inte bli för kladdigt eftersom mycket mat ändå hamnar på golvet, med en drygtett-åring som håller på att lära sig att äta själv.
Men så nu har det börjat lossna. Och igår gjorde jag den här goda "pannrätten". Jag har skrivit det förr, men alla kulturer verkar ha sin egen "pannrätt" precis som man har sina egna varianter på pannkaka. I asien skulle det här alltså kunna vara något slags goreng, eller wok-rätt. I spanien hade det säkert hetat något i stil med "gamla kläder" och jag kallar den för vitkålspytt.
Ett slags receptskiss ser ut ungefär såhär:
½ röd paprika i tärningar
1 gul lök i tärningar
1 finhackad salladslök
5 stycken wienerwurstar i tärningar
1 morot i pyttstorleksskurna bitar
6 stycken tärnade rädisor
1/4 vitkålshuvud
Steks lagom hårt.
Detta kryddas med
en skvätt vit balsamvinäger
lite gul curry
a finhackad vitlöksklyfta
salt och peppar efter behag.
Låt gå i medelvärme i pannan tills vitkålen är mjuk och doftar gott.
Servera med sojasås och/eller lingon
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar