måndag, september 14, 2009

Off Topic: Lite skärrad

Hej, alla. Ville skriva något slags rolig post idag, för jag läste ett sådant fantastiskt blogginlägg i morse, men jag får samla mig till en annan dag innan jag skriver det. Jag är helt enkelt lite skärrad.

När jag ikväll steg av bussen, på min lokala busshållplats stod där ett gäng ungdomar runt en moped. Ur gänget kommer tre killar i tonåren fram mot mig (och andra som kliver av bussen) och en av dem frågar om jag har cigaretter. Då jag berättar att jag inte röker blir en av dem aggressiv och vill ha min plånbok.

Han puttar mig, och jag - som har läst en bok (med hård pärm, för en gångs skull) på bussen som jag nu har i näven - reser denna och mer reflexmässigt än med något slags berått mod klappar till honom i ansiktet, eller i huvudet med den.

Då sticker de andra två killarna. De springer fort, fort från platsen längs en cykelväg mot vårt lokala centrum. Killen som puttat mig vänder sig halvsekunden efter kompisarna, som kanske hunnit två steg, men som bägge i alla fall har ryggen mot mig nu, och springer - även han.

Jag har kanske 100 meter att gå från platsen och fram till min dörr. En väg som är vettigt upplyst. Ingen har dragit kniv. Ingen har hotat mig till livet. Jag har inte blivit rånad. Jag har inte blivit misshandlad. Jag har inte lidit någon ekonomisk skada (utom - visar det sig när jag kontrollerar saken närmare - att jag knäckt ryggen på boken jag läser). Men jag skakar. Det sprutar adrenalin i kroppen och tankarna går i hundratals kilometer i timmen.

I morgon ska jag skriva något kul.

5 kommentarer:

Patrik sa...

överaskning är alltid bäst.
de räknar kallt med att få de som de ber om och om du nu vänder världen upp och ner så klart de springer.
Skönt och höra att du är välbehållen

Mackan sa...

Är vi tvillingar? Ironi...

Erik S sa...

Fan jävla ungjävlar! Skönt att det gick bra.

Även om det känns jobbigt/lönlöst/onödigt så polisanmäl.. Kanske inte för att få "rätt" utan för att dom kanske lyckas med nästa offer.. den personen kanske inte har samma förutsättningar som ni har. Då är det rätt bra att det finns signalement på slynglarna. Din anmälan + X kan hjälpa polisen att identifiera dem!

Säger polis-sonen...

KARLAVAGNEN sa...

Usch! Glad att det gick bra. Fega glin (tack och lov).

KARLAVAGNEN sa...

Å du, polisanmäl!!!