måndag, september 05, 2011

whiskyglacerad fläskytterfilé

Glaze till typ 500g fläskytterfilé

2 msk tomatpuré
1 msk flytande honung
2-3 finhackade vitlöksklyftor
½ tsk rosmarin
½ tsk timjan
1 krm ingefära - granulerad
½ krm sambal oelek
½ msk kinesisk soja
½ dl olivolja
4 cl whisky el 1 msk saturnus whiskyessens

Rör ihop alla ingredienser i en skål. Det skall bli en slät, rätt oljig, lättflytande smet.

Köttet:

Putsa från hinnor och fett.
Bryn köttet helt - i stekpanna med lite smör och rapsolja.
Salta och peppra.
Lägg över köttet på en plåt eller i en ugnsfast form smord med olja. Pensla med glazen.
Stek i ugnen på 150 grader tills kärntemperaturen är typ 70 grader. Det tar typ 40 minuter till en timma, ungefär.
Spar glaze som blivit över. Koka sås på den. Späd med lite buljong på en grönsaksbuljongtärning och red av såsen lite. Montera med smör.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ser verkligen jättegott ut!
/Skogsrå

Ingvor sa...

Vill gärna prova..... När kan du fixa det?

Pellis sa...

Super gott var det!

Jesper sa...

Skogsrå: Det var jättegott. Och tack.

Ingvor: Vi får fixa det så snart vi kan det... Många kramar.

Pellis: Tack.