Gillar choklad. Och gillar att göra varmchoklad såhär när temperaturen sjunker nedåt under nollan. Ofta spetsar jag min choklad med lite chili, lite ingefära, lite rom, eller en kombination av detta.
Och givetvis måste man servera varmchoklad med vispad grädde. Eller marshmallows. Vad njuter ni själva av såhär, när det börjar bli mörkt och kallt? Skriv gärna en kommentar!
torsdag, december 03, 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
8 kommentarer:
Rom är kanongott i choklad. Jag testade även med lite whisky här om veckan. Det var gott men jag gillar rom mer.
Det var faktiskt i 30-gradig värme på Guadeloupe i franska Karibien jag lärde mig hur god varm choklad kan vara. I Le jardin Créole lagades chokladen på produkter från den egna trädgården - kakaomassa, rårörsocker, vaniljstång, en bit kanel, kardemumma, muskot... På hemmaplan får jag använda kakaopulver men lägger gärna i några hela kryddor. Och en skvätt rhum agricole förgyller chokladen vare sig den lagas med eller utan kryddor :)
/k
Raz och Karibien: Ja, visst är det gott?
Mmmmmm!!!! Dig/er skulle man ha som granne (det har jag ju sagt hela tiden) för då kunde man komma förbi och se lite ruggig ut och kanske nämna att man var ute och gick med sin flaska Rom...
Igår blev de varm chocklad.
Köpte 70% apelsin choklad,
rev i botten på muggen, Gjorde varmchocklad med lite vaniljsocker i, samt en pytteskvätt grädde,
Hällde upp i koppen, toppa med marshmellows, och ytterligare riven apelsin chocklad, samt lite kanel.
Ruggigt gott, och uppskattat. Lite jul-igt. ;)
Härlig blogg!
Karlavagnen: Jo - du kan ju enkelt bli granne med mig, det finns en lägenhet ledig i mitt hus! :-) Men då måste du ju flytta till Sverige, förstås. Men det kanske det är värt för att få dricka varm choklad? :-)
Lenny: Tack. Och välkommen hit. Vilken god, lyxig choklad du gjorde! Härligt.
Hårt vispad grädde på toppen och pepparkakssmulor på den.
Jag är dessutom en sådan där hädare som emellanåt har en skvätt espressokaffe i min cocoa, men bara ibland. (Framför allt om jag vill äta något - gärna en varm macka - till...)
Mackan Andersson: Vispgrädde med pepparkakssmulor?! Låter jättegott! Och även jag har ibland i en liten skvätt mocca-kaffe i min varma choklad. Men måste som sagt testa det där med pepparkakssmulor.
Skicka en kommentar