söndag, december 20, 2009

En liten skaldjursmiddag

"Vi har en flaska vin hemma - vad äter man till det?", undrar Frk. R.
"Tja, vad är det för vin?"
"Det är det där vinet vi drack när vi firade din bok, i höstas"
"Hmm. Du? Vi drack två sorter. Vi drack faktiskt två flaskor vin. En var, typ... Om du inte minns kan jag påminna dig om hur du mådde morgonen därpå..."
Fästmön tystnar. Verkar fundera över något.
"Det står verdicchio på flaskan".
"Aha... Då skall vi äta skaldjur till".


Musslor med vitt vin, grädde och parmesan.


Räkor


Chili och vitlöks-parmesangratinerad havskräfta, krabbklo, gratinerade champinjonhattar fylda med timjan och ost.


...och musslorna. Och en chili-aîoli. Och så vinet, förstås.

6 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Frågade hon verkligen vad man drack till det?

Jesper sa...

Nej, givetvis inte. Nu har jag ändrat. :-) Tack.

Mackan sa...

Musslor! Men... Var är pommes fritesen? ;)

Jesper sa...

Mackan: Bra fråga. :-) Kalla det "LCHF-musslor"? :-)

Åsa sa...

Schysst du är, som påminner mig om hur jag mådde dagen därpå... en dag jag gärna glömmer...

Jesper sa...

Åsa: Mmm. :-) Typ: "klampa tystare - kattjävel!". :-D Det är å andra sidan såpass sällsynt, verkar det som, att det är den enda gången jag (kunnat) lägga på minnet!