tisdag, juli 15, 2008

Tävling: Alla kan vara med!

Jo, va, jag tänkte att det var länge sedan jag hade en tävling här på bloggen och att det kanske vore dags nu...

Eftersom jag själv har rönt nya framgångar inom bageriets ädla konst (nåja - jag har lyckats att genom att göra bort mig tillräckligt många gånger få till ett recept på bröd på filmjölk) och sedan utforskat hur bra det brödet fungerar tilsammans med olika pålägg tänkte jag såhär:

Vi kör en smörgåstävling!

Reglerna är (som vanligt) rätt enkla:

Du skickar in ett förslag på "favoritsmörgås" här på bloggen - i kommentarerna. Gärna med recept på eget bröd om du använder sådant, eller bara typ "Jag tar en bit lönneboskinka och lägger på mitt franskbröd och garnerar med..."

Eller

bloggar du om det på DIN blogg, men då måste du länka till det här inlägget (och gärna skriva något i kommentarsfältet, så jag garanterat hittar ditt fina bidrag!)

Eller

mailar du mig (min mailadress finns i min profil här på blogspot).

Du får givetvis gärna använda bilder, filmklipp och annat för att visa hur snygg och god just DIN smörgås är. Om du vill.

Fina priser utlovas, som vanligt, även om jag ännu inte är helt säker på några av prisdonatorerna. Stilpoäng kan komma att utdelas och i så fall utgår "bonuspriser" till de som får poäng. Med tanke på att jag har en hop av "Mums"-boken kan vi utgå ifrån att i alla fall någon av Er kommer att vinna en sådan. :-)

Deadline för tävlingen är - vad skall vi säga? Den 10 augusti?

Vi säger så. Den 10 augusti, 23.59 - Stockholmtid.

Lycka till! Kör hårt! Är gott! Och vinn fantastiska priser!

22 kommentarer:

lisa sa...

Åh, min favorit nu är jättenenkel. Rökt renstek (eller annat rökt kött), creme fraiche (ev utrörd med en gnutta skånsk senap) sen toppar man med ... Papayakärnor! Låter långsökt men de smakar som krasse och ger definitivt gästerna något att prata om. Resten av papayan äter man med lite pressad lime och jordgubbar till dessert. Hmmmm, egentligen en mer vintrig rätt eftersom jag tycker att man ska äta mer närodlad frukt när den var i säsong.
Men vilket returtänkande!!!

Mackan sa...

Ey! Ett litet recept som är farligt nära en bookie finns på min blogg:

http://www.mackanandersson.se/2008/07/15/en-sjukt-god-macka/

Kommer, av förklarliga skäl, hålla ögonen öppna när det gäller den här tävlingen. Mackrecept kan man inte få för många av.

Rutan sa...

Jag ger ett bidrag, utom tävlan. Jag har ju redan vunnit en gång!

http://rutan.blogg.se/2008/july/goda-mackor.html

Anna sa...

Åh, vad roligt med en macktävling :) Passar utmärkt för en mackomansom jag ju men svårt att välja vilken smörgås man ska bidra med! Får man skicka flera bidrag? Skulle så gärna vilja skicka ett med en röra på keso, skaldjur och saffran också :)
Idag tror jag iallafall att jag väljer den smörgåsen som jag åt igår och som det finns en bild på här: http://dewdropia.blogg.se/2008/july/ciabatta-med-fruktig-och-het-kyckling-curryro.html


Recept för 1 port:
1 valfritt portionsbröd, t ex ciabatta eller baguette
1 msk smörgåsmargain

1 grillat kycklingben i mindre bitar

½ msk flytande margain
1 tsk curry
2 msk mango i små tärningar
1 msk finhackad gul lök
½ dl créme fraiche
1 msk mango chutney (het)

Salladsblad
1 Tomat i skivor.
½ apelsin i hinnfria mindre skivor

Fräs curry, lök och mango i lite matfett. Späd med ytterst lite vatten så att det blir en såsliknande konsistens när mangon blir mjuk. Låt kallna och rör sedan ned lättcréme fraiche, mango chutney och kycklingbitar.

Bred smör på ciabatta och grilla den gärna lite i ugnen.
Lägg på salladsblad på underdelen, därefter kyckling-curryröran och toppa sedan med tomat och apelsin.
Lägg på ciabattans överdel och vira in smörgåsen i aluminiumfolie så det går lätt att äta!

Anna sa...

oj, nu råkade jag visst både maila och skicka en kommentar eftersom datorn visade felmeddelande för kommentaren... men den kom visst med iallafall.. sorry :(

Maria sa...

Jag bidrar med svärfars salami/äpplemackor som är grymt goda!

SamsPhoto sa...

Här kommer mitt lilla bidrag till tävlingen.
http://samsfoto.blogspot.com/2008/07/sommarmacka-frn-smlandland.html

//Samuel

Elin sa...

Här kommer tävlingens lataste macka:
http://www.ragazze.se/2008/07/23/bidrag-till-jespers-smorgastavling/

Och för att göra det enkelt för dig när du ska lotta ut böckerna så råkar jag redan ha Lisas båda böcker så jag önskar blygt den tredje boken om yasuragi ;)

Fd LocusKarin sa...

Jag känner mig utanför, jag vill också vara med.
http://karin.skillborg.se/?p=114

Emma sa...

Det här är enkelt, men gott. Halvera en bagel och rosta. Medan brödet rostar mosar man 2 tsk färska blåbär (de riktiga som är BLÅ innuti, inte gula), ½ tsk socker och ett rivet blad mynta. Blanda med 3 msk philadelphia och bre på bageln.

Hannah sa...

Enkelt, genialiskt (=udda) och gott:
På vanligt danskt rågbröd eller något annat gott med hela kärnor i brer man tahini (sesampasta, den rinniga varianten, hittas på "etniska hyllan" varsomhelst eller i "invandrarbutiker"), så tjockt man vågar. Över detta skivas frukt, förslagsvis moget plommon, nektarin eller päron. Om man är tahini-novis rekommenderas ett tunt lager samt att man ser till att frukten täcker all tahini som annars lätt känns torr och sträv i munnen.
Kan låta skumt för dem som bara har använt tahini i hommous men det är sjukt gott och beroendeframkallande, levde på tahini-och-frukt-mackor hela förra sommaren.
Man kan väl inte vinna med något sånt här simpelt men försöka går ju!

Daniel sa...

Här kommer mitt bidrag. Håll till godo :D

http://matpaus.blogg.se/2008/july/smorgastavling.html

tina sa...

Den här utflyktssmörgåsen har jag ätit flera dagar i rad nu;
http://pickipicki.systrarnaj.se/2008/07/en-riktig-sommarrora/
Inget avancerat alls, men ack så gott! Glad sommar!

Daniel sa...

Gammaldags falukorv med stekt ägg på hårt bröd.

http://abborren.wordpress.com/2008/07/28/korv-agg/

Lisa sa...

jag har klurat och klurat på det här ska du veta. först tänkte jag lämna receptet på tunnbrödrullarna jag gjorde igår (http://lisasfyrakvadrat.blogspot.com/2008/07/tunnbrdrullar-med-spnnande-fyllning.html),
men sen kom jag på att det faktiskt inte all är min favoritmacka, utan bara en väldigt god macka som jag lyckades med första gången jag provade. min favoritmacka är betydligt enklare och nu har jag äntligen kommit på vilken det är:

falurågrut (eller ibland lingongrova)
gräddfil eller creme fraiche
kall, kokt, skivad nypotatis
tunt tunt tunt skuren rödlök
massor med klippt, nyplockad gräslök

intages i skuggan på uteplatsen, med tidning och alldeles stilla omgivningar som sällskap. sommarklyschan materialiserad, i like it.

Lisa sa...

jag glömde det viktigaste: toppat med citronpeppar och örtsalt ska det vara! annars blir det ingen riktig macka.

annamaria sa...

Vad kul! Jag som har haft datorbrist har helt missat din roliga tävling! Självklart vill man vara med där! Min bidrag hittar här: http://annamariasmatblogg.blogspot.com/2008/08/goaste-mackan-hos-krubb.html

Tomat och kikärtsknäcke! Supergott!!

Inna sa...

Åh jag älskar tävling! Och mackor :)

Min favorit är en norsk variant.

Tag rostad kneip(äkta norsk, inte svensk skitkopia), bred på smör eller inte, lägg på sallad och rödlök i tunna ringar, lägg sen på grillad valbiff (godast är rödvinsmarinerad)och toppa med tomat i skivor och röd paprika i strimlor och ett varv på pepparkvarnen.
Njut!

Rasmus sa...

Här är min favorit:

http://vegologi.blogspot.com/2008/08/min-favoritmacka.html

annamaria sa...

Får man lämna ett bidrag till? Detta är makens favorit. Du hittar en ljuvlig kantarellmacka på eget hembakt grovbröd här: http://annamariasmatblogg.blogspot.com/2008/08/kantarellmackan.html

Anna-Eva sa...

Tjenixen Jesper! Här inkommer ett bidrag på en smörgås som nästan är en hel måltid.Receptet finns på min blogg.

http://lata-mammans-receptblogg.blogspot.com/2008/08/systersmrgs.html

Anonym sa...

god start