söndag, juli 06, 2008

Tillbaka till framtiden - Jensens BöfhusFör Er som känner mig är det ingen överraskning att jag gillar Jensens böfhus. Jag jobbade där en gång i tiden, när de precis drog igång sin första restaurang i Stockholm (på vasagatan på den tiden) och efter att ha slutat där har jag ändå återvänt lite då och då till "hemmets vrå" och kollat att man fortfarande håller måttet.

Idag fyller Svåger F år och vi - Fru Värn, Lillkillen, Dottern, Svärmor och jag - firade svågern genom att bjuda honom på middag (och överlämna lite hastigt inköpta presenter). Det blev en liten sväng till restaurangen på Sveavägen - ett förstabesök för min del - och där en trerätters.

Jag valde deras standardpaket "BBQ meny" och för 199 spänn får man då en snackkorg med friterade små godbitar (någon gaufrette, ett par cheese n chili sticks, någon mozarellabit som panerats och några lökringar) och ett par dipsåser till förrätt, en rätt stor bit fläskfilé med tomatgräddsås och smsörstekt kulpotatis och grillade grönsaker samt en valfri dessert. Jag valde "queens delight" - en friterad sockervåffla med mjukglass, chokladsås och hallonsås. För - jag skriver det igen - ETTHUNDRANITTIONIO spänn!

Fru Värn åt - liksom de övriga vuxna i sällskapet - "gourmetmeny" med räkcocktail, grillad ryggbiff med sås och potatisskivor och valfri dessert (de valde jordgubbar). 250 bagare.

Med sådana priser skulle det kunna vara riktigt sunkigt på Jensens, men det ÄR det INTE. Det är riktigt bra. Bra service, snabbt och trevligt och bra tillagad mat.

Så - för att vara övertydlig - gå dit!


(Och bilden är lånad från deras websida)

4 kommentarer:

Emanuel Karlsten sa...

haha - det hade annars varit otroligt roligt om du sprungit in till grillen, ljussatt och sedan knäppt den där bilden ;)

Din bror kom nyss till Visby förresten. Det blir trevligt.

Jesper sa...

Oh. Najs. Hälsa honom från mig.

(Och ljussättning - eller foto - är kanske inte riktigt min starka sida?)

Jessika sa...

De har just öppnat ett Jensens här.

Jesper sa...

Jessika: Jamen gå dit och ät då! :-)