tisdag, juli 29, 2008

Mat för ban igen: En helt vanlig middag.


Jo. Jag skrev ju om mat för barn för någon vecka sedan. Det är förmodligen ett av de mest lästa - och kommenterade - inläggen i bloggens historia. Det blev faktiskt länkat av en av sveriges just nu mest aktuella auktoriteter på mat för barn. Smickrande.

Några har mailat och frågat om de "måste laga massor med olika sorters mat nu, när alla barnen äter olika grejer?" och tyckt att "jag lagar bara en sorts mat hemma, det får räcka". Jag vill bara - för att vi i min familj har en fyraåring, som just nu är lite petig med vad hon äter, en mamma som äter helt mjölk, lök och paprikafri kost p.g.a. amning av ett "magbarn" och en kock med ambitioner - visa hur vi löser det.

Det här är en middag med pasta, kassler, stekt svamp, majs, färska grönsaker och senapscremefraiche. Vill man rör man ihop alla grejer till en sås. Vill man inte väljer man vad man vill äta själv. Det är alltså inte svårare eller krångligare att laga mat på det här sättet, hemma. Det är "en sorts mat" om man så vill, det är bara att man ställer fram det på bordet innan man gojsat ihop allt i samma gryta!

Testa vidare. Och lycka till!

Inga kommentarer: