torsdag, juli 24, 2008

An honest mistake...


Titta på den här bilden. För någon vecka sedan var vi hemma hos Fru Värns föräldrar, för Far i huset fyllde år. Det var trevligt. Vi åt fantastiskt god mat, det var tårta och kaffe och allt som hör till. Barnen var glada. Tillresta släktinga från Göteborg. Hela grejen. Men så kom bullarna fram... De är oätliga.

"Va?" Säger ni - "Nu tar han väl i... Bara för att han är kock och svärmor inte är det finns det väl inga skäl att racka ned på hennes bullar?"

Nej. Det gör det verkligen inte. Inte vanligtvis. Men just den här gången var bullarna verkligen inte bra. Inte alls så bra som de brukar. De var - faktiskt - rätt dåliga.

Ni ser - Svärmor hade gjort ett misstag. Ett "honest mistake" som man sägeri landet där borta. Hon hade haft vissa ingredienser i omärkta burkar, och när vi sedan skulle äta märkte vi att hon tagit fel på burk eller innehåll.

För att klargöra - här kommer en bild ur ett annat kök:Tack, kära svärmor för att vi fick komma och fira svärfars födelsedag. Tack för den fina tårtan, den goda maten och alla glada skratt. Och tack för att du bjuder på dig och dina misstag, såhär till bloggen. De varmaste kramar från en elak svärson som skvallrar. :-) Kram.

8 kommentarer:

Basic sa...

Jag gjorde nästan samma sak själv för en massa år sedan. Fast i mitt fall tog jag salt istället för strösocker som fyllning, tillsammans med kanelen. Det blev inte heller speciellt gott.

Numera förvaras socker och salt i väldigt olika typer av burkar.

Rosénskan sa...

Min kompis kokte sin välsdberömda risgrynsgröt till jul. Enligt traditionen ska den "rutas" ovanpå med mald kanel. Ett år tog hon paprikapulver...

kallskänkan sa...

här i kanada är det stört omöjligt att få tag på pärlsocker, de kör med glasyr på sina "kanelbullar". inte alls lika gott eller fint. riktiga kanelbullar än en sak som jag verkligen saknar här. en annan ingrediens som de inte säljer i vanliga matbutiker är sirap. och jag är van vid att använda sirap till både mina kanelbullar och i brödet jag bakar, för att inte tala om sirapskakorna. ackackack

emma sa...

Haha, nä vad typiskt!

Jesper sa...

Basic: Lysande! :-)

Resenskan: Klassiskt. Nästan ännu roligare!

Kallskänkan: Glasyr? Vad är det för fel på de där kanadickerna, egentligen? :-)

Emma: Jepps. Typiskt, var ordet.

Emerentia sa...

:-D

Min egen svärmor bakade bullar till ett kalas tillsammans med ett av barnbarnen. Som den pedagogiska farmor hon är var hon noga med att betona vikten av god handhygien när man bakar. Barnbarnet sprang ivrigt iväg till badrummet och var strax tillbaka i köket. Jodå, han hade tvättat händerna noga, intygade han. Jadå, med tvål också.

Väl på kalaset högg vi alla in på de frestande bullarna och spottade ut dem lika kvickt. Varenda en hade en omisskännlig och helt dominerande smak av Barnängens Handtvål...

Jesper sa...

Emerentia: Kul att se dig här! Välkommen! Och vilken bra historia!

Annica sa...

ha ha kul Jesper jag har gjort en liknande grej på mitt jobb men då va det chokladbollar till föräldrar o barn med salt! inte gott. häls.Annica i Gävle