tag:blogger.com,1999:blog-9860946.post4822764534932454937..comments2023-07-27T15:11:11.102+02:00Comments on Krubb: Tävling: Alla kan vara med!FamiljenFrilufthttp://www.blogger.com/profile/13247745569672020898noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-959110070720934422009-12-08T13:20:00.673+01:002009-12-08T13:20:00.673+01:00god startgod startAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-78798496508803746182008-08-09T11:06:00.000+02:002008-08-09T11:06:00.000+02:00Tjenixen Jesper! Här inkommer ett bidrag på en smö...Tjenixen Jesper! Här inkommer ett bidrag på en smörgås som nästan är en hel måltid.Receptet finns på min blogg.<BR/><BR/>http://lata-mammans-receptblogg.blogspot.com/2008/08/systersmrgs.htmlAnna-Evahttps://www.blogger.com/profile/02137557170998241897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-85643552752325162522008-08-09T10:33:00.000+02:002008-08-09T10:33:00.000+02:00Får man lämna ett bidrag till? Detta är makens fav...Får man lämna ett bidrag till? Detta är makens favorit. Du hittar en ljuvlig kantarellmacka på eget hembakt grovbröd här: http://annamariasmatblogg.blogspot.com/2008/08/kantarellmackan.htmlannamariahttps://www.blogger.com/profile/12457144578050330494noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-9927751155497809152008-08-07T15:01:00.000+02:002008-08-07T15:01:00.000+02:00Här är min favorit:http://vegologi.blogspot.com/20...Här är min favorit:<BR/><BR/>http://vegologi.blogspot.com/2008/08/min-favoritmacka.htmlRasmushttps://www.blogger.com/profile/13580007902359801131noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-45969337062610930072008-08-01T22:46:00.000+02:002008-08-01T22:46:00.000+02:00Åh jag älskar tävling! Och mackor :)Min favorit är...Åh jag älskar tävling! Och mackor :)<BR/><BR/>Min favorit är en norsk variant.<BR/><BR/>Tag rostad kneip(äkta norsk, inte svensk skitkopia), bred på smör eller inte, lägg på sallad och rödlök i tunna ringar, lägg sen på grillad valbiff (godast är rödvinsmarinerad)och toppa med tomat i skivor och röd paprika i strimlor och ett varv på pepparkvarnen.<BR/>Njut!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-12535208488176201622008-08-01T22:37:00.000+02:002008-08-01T22:37:00.000+02:00Vad kul! Jag som har haft datorbrist har helt miss...Vad kul! Jag som har haft datorbrist har helt missat din roliga tävling! Självklart vill man vara med där! Min bidrag hittar här: http://annamariasmatblogg.blogspot.com/2008/08/goaste-mackan-hos-krubb.html<BR/><BR/>Tomat och kikärtsknäcke! Supergott!!annamariahttps://www.blogger.com/profile/12457144578050330494noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-37514224608798693022008-08-01T09:02:00.000+02:002008-08-01T09:02:00.000+02:00jag glömde det viktigaste: toppat med citronpeppar...jag glömde det viktigaste: toppat med citronpeppar och örtsalt ska det vara! annars blir det ingen riktig macka.Lisahttps://www.blogger.com/profile/17911554439799400498noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-66897944989080446372008-08-01T09:01:00.000+02:002008-08-01T09:01:00.000+02:00jag har klurat och klurat på det här ska du veta. ...jag har klurat och klurat på det här ska du veta. först tänkte jag lämna receptet på tunnbrödrullarna jag gjorde igår (http://lisasfyrakvadrat.blogspot.com/2008/07/tunnbrdrullar-med-spnnande-fyllning.html),<BR/>men sen kom jag på att det faktiskt inte all är min favoritmacka, utan bara en väldigt god macka som jag lyckades med första gången jag provade. min favoritmacka är betydligt enklare och nu har jag äntligen kommit på vilken det är:<BR/><BR/>falurågrut (eller ibland lingongrova)<BR/>gräddfil eller creme fraiche<BR/>kall, kokt, skivad nypotatis<BR/>tunt tunt tunt skuren rödlök<BR/>massor med klippt, nyplockad gräslök<BR/><BR/>intages i skuggan på uteplatsen, med tidning och alldeles stilla omgivningar som sällskap. sommarklyschan materialiserad, i like it.Lisahttps://www.blogger.com/profile/17911554439799400498noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-21756462506660845772008-07-28T15:23:00.000+02:002008-07-28T15:23:00.000+02:00Gammaldags falukorv med stekt ägg på hårt bröd. ht...Gammaldags falukorv med stekt ägg på hårt bröd. <BR/><BR/>http://abborren.wordpress.com/2008/07/28/korv-agg/Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-54592429729635896132008-07-25T21:10:00.000+02:002008-07-25T21:10:00.000+02:00Den här utflyktssmörgåsen har jag ätit flera dagar...Den här utflyktssmörgåsen har jag ätit flera dagar i rad nu;<BR/>http://pickipicki.systrarnaj.se/2008/07/en-riktig-sommarrora/<BR/>Inget avancerat alls, men ack så gott! Glad sommar!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-8039725269247802752008-07-24T20:17:00.000+02:002008-07-24T20:17:00.000+02:00Här kommer mitt bidrag. Håll till godo :Dhttp://ma...Här kommer mitt bidrag. Håll till godo :D<BR/><BR/>http://matpaus.blogg.se/2008/july/smorgastavling.htmlAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-54866222461195352592008-07-24T13:49:00.000+02:002008-07-24T13:49:00.000+02:00Enkelt, genialiskt (=udda) och gott:På vanligt dan...Enkelt, genialiskt (=udda) och gott:<BR/>På vanligt danskt rågbröd eller något annat gott med hela kärnor i brer man tahini (sesampasta, den rinniga varianten, hittas på "etniska hyllan" varsomhelst eller i "invandrarbutiker"), så tjockt man vågar. Över detta skivas frukt, förslagsvis moget plommon, nektarin eller päron. Om man är tahini-novis rekommenderas ett tunt lager samt att man ser till att frukten täcker all tahini som annars lätt känns torr och sträv i munnen.<BR/>Kan låta skumt för dem som bara har använt tahini i hommous men det är sjukt gott och beroendeframkallande, levde på tahini-och-frukt-mackor hela förra sommaren.<BR/>Man kan väl inte vinna med något sånt här simpelt men försöka går ju!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-26947384411576151382008-07-24T13:21:00.000+02:002008-07-24T13:21:00.000+02:00Det här är enkelt, men gott. Halvera en bagel och ...Det här är enkelt, men gott. Halvera en bagel och rosta. Medan brödet rostar mosar man 2 tsk färska blåbär (de riktiga som är BLÅ innuti, inte gula), ½ tsk socker och ett rivet blad mynta. Blanda med 3 msk philadelphia och bre på bageln.Emmahttps://www.blogger.com/profile/08743395226858414680noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-21348647566285592432008-07-23T23:18:00.000+02:002008-07-23T23:18:00.000+02:00Jag känner mig utanför, jag vill också vara med.ht...Jag känner mig utanför, jag vill också vara med.<BR/>http://karin.skillborg.se/?p=114Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-55289271723715296752008-07-23T22:54:00.000+02:002008-07-23T22:54:00.000+02:00Här kommer tävlingens lataste macka:http://www.rag...Här kommer tävlingens lataste macka:<BR/>http://www.ragazze.se/2008/07/23/bidrag-till-jespers-smorgastavling/<BR/><BR/>Och för att göra det enkelt för dig när du ska lotta ut böckerna så råkar jag redan ha Lisas båda böcker så jag önskar blygt den tredje boken om yasuragi ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-57717517536799729532008-07-23T11:39:00.000+02:002008-07-23T11:39:00.000+02:00Här kommer mitt lilla bidrag till tävlingen.http:/...Här kommer mitt lilla bidrag till tävlingen.<BR/>http://samsfoto.blogspot.com/2008/07/sommarmacka-frn-smlandland.html<BR/><BR/>//SamuelSamsPhotohttps://www.blogger.com/profile/16544944491191528602noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-87037256716896278452008-07-22T11:17:00.000+02:002008-07-22T11:17:00.000+02:00Jag bidrar med svärfars salami/äpplemackor som är ...Jag bidrar med <A HREF="http://www.ragazze.se/2006/01/20/svarfars-ungkarlsmackor/" REL="nofollow">svärfars salami/äpplemackor</A> som är grymt goda!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-75765413702983362052008-07-18T16:54:00.000+02:002008-07-18T16:54:00.000+02:00oj, nu råkade jag visst både maila och skicka en k...oj, nu råkade jag visst både maila och skicka en kommentar eftersom datorn visade felmeddelande för kommentaren... men den kom visst med iallafall.. sorry :(Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-66353992809119660952008-07-18T16:42:00.000+02:002008-07-18T16:42:00.000+02:00Åh, vad roligt med en macktävling :) Passar utmärk...Åh, vad roligt med en macktävling :) Passar utmärkt för en mackomansom jag ju men svårt att välja vilken smörgås man ska bidra med! Får man skicka flera bidrag? Skulle så gärna vilja skicka ett med en röra på keso, skaldjur och saffran också :)<BR/>Idag tror jag iallafall att jag väljer den smörgåsen som jag åt igår och som det finns en bild på här: http://dewdropia.blogg.se/2008/july/ciabatta-med-fruktig-och-het-kyckling-curryro.html<BR/><BR/><BR/>Recept för 1 port:<BR/>1 valfritt portionsbröd, t ex ciabatta eller baguette<BR/>1 msk smörgåsmargain<BR/><BR/>1 grillat kycklingben i mindre bitar<BR/><BR/>½ msk flytande margain<BR/>1 tsk curry<BR/>2 msk mango i små tärningar<BR/>1 msk finhackad gul lök<BR/>½ dl créme fraiche<BR/>1 msk mango chutney (het)<BR/><BR/>Salladsblad<BR/>1 Tomat i skivor.<BR/>½ apelsin i hinnfria mindre skivor<BR/><BR/>Fräs curry, lök och mango i lite matfett. Späd med ytterst lite vatten så att det blir en såsliknande konsistens när mangon blir mjuk. Låt kallna och rör sedan ned lättcréme fraiche, mango chutney och kycklingbitar. <BR/><BR/>Bred smör på ciabatta och grilla den gärna lite i ugnen. <BR/>Lägg på salladsblad på underdelen, därefter kyckling-curryröran och toppa sedan med tomat och apelsin. <BR/>Lägg på ciabattans överdel och vira in smörgåsen i aluminiumfolie så det går lätt att äta!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-14469658012388237922008-07-18T14:23:00.000+02:002008-07-18T14:23:00.000+02:00Jag ger ett bidrag, utom tävlan. Jag har ju redan ...Jag ger ett bidrag, utom tävlan. Jag har ju redan vunnit en gång! <BR/><BR/>http://rutan.blogg.se/2008/july/goda-mackor.htmlAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-89645499694571780922008-07-15T20:58:00.000+02:002008-07-15T20:58:00.000+02:00Ey! Ett litet recept som är farligt nära en bookie...Ey! Ett litet recept som är farligt nära en bookie finns på min blogg:<BR/><BR/>http://www.mackanandersson.se/2008/07/15/en-sjukt-god-macka/<BR/><BR/>Kommer, av förklarliga skäl, hålla ögonen öppna när det gäller den här tävlingen. Mackrecept kan man inte få för många av.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9860946.post-43998161542273600012008-07-15T17:08:00.000+02:002008-07-15T17:08:00.000+02:00Åh, min favorit nu är jättenenkel. Rökt renstek (e...Åh, min favorit nu är jättenenkel. Rökt renstek (eller annat rökt kött), creme fraiche (ev utrörd med en gnutta skånsk senap) sen toppar man med ... Papayakärnor! Låter långsökt men de smakar som krasse och ger definitivt gästerna något att prata om. Resten av papayan äter man med lite pressad lime och jordgubbar till dessert. Hmmmm, egentligen en mer vintrig rätt eftersom jag tycker att man ska äta mer närodlad frukt när den var i säsong. <BR/>Men vilket returtänkande!!!Anonymousnoreply@blogger.com